SPIE voltooit de renovatie van conferentiefaciliteiten in RAI Amsterdam

lines-animated
RAI

SPIE heeft de voltooiing aangekondigd van de uitgebreide renovatie van acht "Entree G" congreszalen in het RAI Amsterdam Convention Centre, inclusief het auditorium. Op woensdag 31 januari werd het zalencomplex formeel opgeleverd aan RAI na een project van drie maanden dat met een strakke deadline werd afgerond.

De G-zalen van RAI waren toe aan een grondige renovatie. Voordat SPIE daadwerkelijk kon vernieuwen, moest er veel gebeuren waaronder het slopen van plafonds, wanden en oude installaties. SPIE plaatste een nieuw cv-, gekoeld water- en ventilatie tracé en bracht kilometers kabels aan voor alle nieuwe aansluitingen, data en voorzieningen voor geluid, microfoons en beamers. Alle zalen zijn vervolgens voorzien van nieuwe akoestische wandafwerking, plafonds en vloeren.

Hangconstructie

De grootste uitdaging was de installatie van een nieuwe luchtbehandelingskast (LBK) op het dak van de RAI. SPIE heeft deze werktuigbouwkundige installatie - die het uitgangspunt is voor de klimaatinstallatie in alle zalen - volledig geëngineerd. Vanwege het hoge gewicht van de LBK was er een speciale stalen hangconstructie nodig om te voorkomen dat de kast rechtstreeks op het dak steunt. SPIE was tevens verantwoordelijk voor de elektrische en bouwkundige werkzaamheden. Michael van der Sar, projectleider van SPIE legt uit: “Dankzij onze brede technische dienstverlening kunnen wij onze klanten van strategie tot en met uitvoering ondersteunen. Alles komt samen in dit project. We hebben hier als team op zowel bouwkundig, als technisch vlak een topprestatie geleverd.”

Van tl naar led

SPIE is betrokken bij meerdere verduurzamingsinspanningen van RAI Amsterdam. Nog voor de oplevering van de G-zalen startte het volgende project voor RAI: het vervangen van de verouderde tl-verlichting door moderne led-systemen in alle hallen en parkeergarages. Dit project, waarin SPIE samenwerkt met Trilux, levert energiebesparingen op en een kleinere ecologische footprint, met een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van het conferentiecentrum (tot wel 85%).

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.