SPIE draagt bij aan verduurzaming van gebouwen van gemeente Amsterdam

Tekenmoment
lines-animated

Amsterdam verdeelt onderhoud aan de gebouwgebonden installaties; drie van zes percelen onder contract bij SPIE. SPIE onderhoudt de komende twee jaar verschillende soorten gebouwen van de gemeente Amsterdam. Het gaat om het onderhoud van alle gebouwgebonden installaties. De gemeente heeft na twee jaar nog twee keer de mogelijkheid om de samenwerking met telkens een jaar te verlengen. ″Daar gaan we natuurlijk voor″, zegt business development manager Machiel van Klink, van SPIE Nederland.

Het onderhoud aan ruim zeventig gebouwen van de gemeente Amsterdam is centraal in zes percelen aanbesteed. Eén onderhoudspartner mag maximaal drie percelen in onderhoud hebben. SPIE pakte de volle winst met drie gebouwpercelen: stadsdeelkantoren, ouder-kindcentra en stadstuinen, en gemeentewerven. Onder de gebouwgebonden installaties worden de klimaat- en sanitairsystemen, elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en de toegangscontrole verstaan. SPIE gaat daarnaast samen met de gemeente Amsterdam actief op zoek naar technische oplossingen om energie te besparen met deze installaties, en de panden te verduurzamen, om zo te voldoen aan de bestuurlijke opdracht “gemeentelijke gebouwen CO2-neutraal in 2022”.

Het bedrijfsonderdeel Tech FM neemt dit contract voor haar rekening. Met verschillende business units binnen het marktsegment e-fficient buildings kan SPIE de totale scope zelf uitvoeren. ″Dat is waar we goed in zijn bij SPIE″, zegt Van Klink. ″De samenwerking met de gemeente Amsterdam is prettig en geeft ons de mogelijkheid om deze alleen maar verder te verbeteren tot een partnership dat hopelijk nog lang zal voortduren.″

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.