Snelle opmars van Hudson’s Bay door vlotte ombouw

Hudsons Bay
lines-animated

SPIE Nederland voerde verschillende installatiewerkzaamheden uit in meerdere panden voor MVRO, projectbureau voor retailbouwmanagement en Head Contractor van Hudson’s Bay. De technisch dienstverlener paste de winkelpanden aan naar de wensen van Hudson’s Bay en breidde de aanwezige installaties waar nodig uit.

SPIE Nederland voerde zowel elektrotechnische- als HVAC-werkzaamheden uit in de panden, die hierdoor aan de eisen van MVRO voldeden om er een Hudson’s Bay-filiaal te openen. Een multitechnische opdracht voor SPIE Nederland, die verschillende businessunits inzette om de opdracht te vervullen.

Landelijke spreiding

Doordat de panden waar de gebouwgebonden installatiewerkzaamheden plaatsvonden op verschillende locaties in het land staan, kwam de landelijke spreiding van SPIE goed van pas. De technisch dienstverlener speelde een rol in de totstandkoming van het nieuwe interieur in de nieuwe vestigingen van Hudson’s Bay in Almere, Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Den Haag en ook het nieuwste filiaal in Amersfoort.

SPIE paste in het pand in Maastricht de W- en sprinklerinstallaties aan én vernieuwde de E-installaties en de brand- en ontruimingsinstallaties. In Almere paste SPIE de E-installaties aan en optimaliseerde het bedrijf de HVAC. Voor het pand in Rotterdam installeerde SPIE nieuwe W-installaties en in Amsterdam legde de technische dienstverlener een gloednieuwe sprinklerinstallatie aan. In de vestiging in Amersfoort verzorgde SPIE alle installatiedisciplines.

Tijdsdruk

De grootste uitdaging van de werkzaamheden die SPIE voor MVRO uitvoerde, was de tijdsdruk. ‘Voornamelijk in de retailmarkt is de tijdsdruk bij dit soort projecten enorm’, zegt Edwin van der Knijff, Business Unit Manager Elsloo bij SPIE Nederland. ‘Daar komt nog eens bij dat de warenhuizen waar we de installatiewerkzaamheden uitvoerden erg groot waren en je met veel verschillende disciplines tegelijkertijd op de werkvloer bent.’

Dagelijks overleg over de planning zorgde ervoor dat SPIE de verschillende installatiewerkzaamheden in een relatief kort tijdsbestek kon afronden. Van der Knijff: ‘Door dagelijks met alle uitvoerende partijen te overleggen, wisten we van elkaar wie op welke locaties werkzaamheden uitvoerde. Zo konden we onze agenda’s op elkaar afstemmen.’

Uiterlijk telt

Een extra uitdaging voor SPIE was de wens van MVRO om de installaties zichtbaar te maken voor de bezoekers. Van der Knijff: ‘De winkellocaties hebben een industriële look vanbinnen, waardoor ook de installaties zichtbaar moeten zijn. De installaties moeten dus niet alleen werken, maar ze moeten er ook goed uitzien.’

Eind mei 2017 begon SPIE met de eerste werkzaamheden in de panden waar Hudson’s Bay nu haar winkellocaties heeft. In elk pand had SPIE 3,5 maand om alle installatiewerkzaamheden te voltooien. Daarna was het de beurt aan andere bedrijven om het interieur klaar te maken voor de opening. Op 5 september opende de flex-store van Hudson’s Bay in Amsterdam als eerste, waarna elke week een nieuw pand van Hudson’s Bay geopend werd.

SPIE werkt door

Met de opening van de panden in Almere, Maastricht, Rotterdam, Amersfoort en Amsterdam zitten de werkzaamheden van SPIE voor MVRO er nog niet op; momenteel wordt een aantal andere leegstaande panden in Nederland geschikt gemaakt als winkellocatie voor Hudson’s Bay.

Bron: De Techniek Achter Nederland

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website