MECC Maastricht

Upgrade en uitbreiding van het congres- en beurzencentrum

lines-animated
MECC

De komende jaren wordt MECC Maastricht op alle fronten gemoderniseerd. Naast de uitstraling en bouwkundige schil krijgen ook de functionaliteiten in het complex een upgrade. SPIE haalt alles uit de kast om de make-over vlekkeloos te laten verlopen. Want het MECC blijft tijdens de verbouwing namelijk gewoon open. Evenementen moeten probleemloos en zonder ongemakken doorgaan.

Het is dus belangrijk dat SPIE op elk moment rekening houdt met de veiligheid van de bezoekers en medewerkers van het MECC-gebouw, zorgt dat de overlast beperkt blijft en dat de werkplek zo netjes en schoon mogelijk blijft. Na een evenement wordt de verbouwing snel en hindervrij hervat. Vergelijkbare projecten verzorgt SPIE vaker, maar niet van deze omvang. In alle hoeken van het 30 jaar oude gebouw wordt gewerkt: het congresdeel, het meeting point, het forumplein en de forumpassage. Het pand wordt uitgebreid, vernieuwd en deels gerevitaliseerd. Dat vraagt om heel specifieke oplossingen, zoals led-strips in de glazen gevels en het up-to-date regelen van het klimaat. SPIE vervangt onder meer de luchtbehandelingsinstallatie, de verlichting, het brandmeldsysteem en de sprinklerinstallatie. Ook de datasystemen worden afgestemd op de eisen.

Vergelijkbare projecten verzorgt SPIE vaker, maar niet van deze omvang. In alle hoeken van het 30 jaar oude gebouw wordt gewerkt: het congresdeel, het meeting point, het forumplein en de forumpassage. Het pand wordt uitgebreid, vernieuwd en deels gerevitaliseerd. Dat vraagt om heel specifieke oplossingen, zoals led-strips in de glazen gevels en het up-to-date regelen van het klimaat. SPIE vervangt onder meer de luchtbehandelingsinstallatie, de verlichting, het brandmeldsysteem en de sprinklerinstallatie. Ook de datasystemen worden afgestemd op de eisen van deze tijd, bijvoorbeeld door narrowcasting toe te passen in het gebouw.

Een imposante opdracht waar veel energie in gaat zitten, maar waar we ook heel veel energie van krijgen!

LEA®N

De modernisering van het MECC is een typisch ‘ONE SPIE’-project: een opdracht waar verschillende afdelingen en business units van SPIE aan meewerken. Het afstemmen van de onderlinge werkzaamheden is daarbij van cruciaal belang. Om de kwaliteit te garanderen, werkt SPIE volgens een lea®n-proces. Vooraf wordt het kwaliteitsniveau voor iedereen helder uitgewerkt met Systems Engineering, BIM en mock-ups. En tijdens het project controleert SPIE zelf de kwaliteit.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.