Van Mossel Mercedes-Benz kiest voor duurzame sprinklerinstallatie van SPIE

lines-animated
Mercedes Benz SPIE Sprinklerinstallatie

Wie in het najaar van 2020 op de A15 langs Charlois rijdt, zal met eigen ogen ontdekken dat daar de grootste Flagshipstore van Van Mossel Mercedes-Benz wordt gerealiseerd. Een staaltje architectuur van de bovenste plank. Een glazen gevel met vier verdiepingen over de hele breedte van het pand vormt een opvallende blikvanger langs de zuidelijke snelweg van Rotterdam. Dit toonaangevende project bestaat uit een gebouw met autoshowroom, kantoren en garagebedrijf en een tweede gebouw bestaande uit een groot schadeherstelbedrijf met daarboven 2 parkeerlagen voor opslag van auto’s. Het totale gebouw is ruim 13.300 m2 groot.

De businessunit Fire Protection & Security van SPIE Nederland levert de duurzame sprinklerinstallatie inclusief meldinstallatie. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van zogenaamde ‘zonechecks’, een slim branddetectiesysteem waarmee je flowswitches, die aangeven in welke sectie zich een brand bevindt, automatisch en op afstand kan testen zonder verbruik van schoon drinkwater. Hierbij wordt de flowswitch m.b.v. een gesloten pompsysteem getest. Hiermee wordt voorkomen dat er “vervuild” water wordt geloosd op het riool. Daarnaast is schoon drinkwater rijk aan zuurstof wat het corrosieproces in een sprinklerinstallatie zal versnellen. En met een zonecheck bespaar je ook op tijd.

Steeds vaker zoeken ontwikkelaars en pandeigenaren naar partners die aan de voorkant integraal meedenken, in plaats van naar leveranciers van ‘single solutions’ oplossingen. De businessunit Fire Protection & Security van SPIE Nederland is naast industrie en logistiek ook zeer actief in de segmenten retail en utiliteit en is in de ontwerpfase van dit project betrokken geweest. Samen met de adviseurs van Van Mossel heeft SPIE meegedacht in efficiënte bouwkundige en installatietechnische besparingsopties. Dit heeft, naast een marktconforme prijs, de doorslag gegeven om met SPIE in zee te gaan. Wij zijn dan ook trots om voor Van Mossel Mercedes-Benz dit toonaangevende project te mogen beveiligen.

Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Groep is met circa 3.400 medewerkers in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grotere en vooraanstaande automotive bedrijven in Nederland. Van Mossel telt bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg en is dealer van de meeste automerken die in Nederland rondrijden. Met een jaarlijks verkoop van bijna 100.000 auto’s heeft de Van Mossel Automotive Groep verder ook een eigen schadeherstelbedrijf en een leasemaatschappij met een leasevloot van zo’n 83.000 voertuigen waarmee Van Mossel behoort tot de top 3 van leasemaatschappijen van Nederland.

Bent u nieuwsgierig naar de efficiënte en duurzame oplossingen van SPIE op het gebied van brandveiligheid? Onze expert helpt u graag verder!

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.