Sekisui Alveo ontvangt inspectie certificaat ten aanzien van brandbeveiliging

lines-animated
Projectteam

De hoogwaardig schuimproducent Sekisui Alveo heeft onlangs de benodigde inspectie certificaten ontvangen die wettelijk verplicht zijn voor brandbeveiliging. Een onafhankelijke inspectie instantie heeft deze toetsing op de installatie, de productiehallen en de opslag van materialen toegepast.

Ronald Clerkx, projectmanager bij SPIE, is trots: “Wij hebben al jaren een goede samenwerking met Sekisui Alveo. Deze certificaten zijn de kroon op dit werk. De klant heeft hard gewerkt en de verantwoordelijkheid gepakt om dit op de juiste manier aan te vliegen. Dat wij hier een grote rol in mochten spelen, maakte het – gezien de brandveiligheid-geschiedenis van het bedrijf – alleen maar extra bijzonder.”

Eind 2014 heeft SPIE Nederland de opdracht gekregen voor het vervangen van het brandmeld- en ontruimingssysteem bij Sekisui Alveo BV in Roermond. De vervangwerkzaamheden werden gedurende 1,5 jaar bij de klant uitgevoerd, waarbij het van groot belang was dat het productieproces minimaal verstoord werd en dat er maatwerk werd geleverd.

Vrij kort na de oplevering van deze vervangwerkzaamheden (eind 2016), werd één van de hallen van Sekisui Alveo getroffen door een verwoestende brand. Door deze brand werden door bevoegd gezag de regels voor Sekisui Alveo aangescherpt; aanvullend op het brandmeld- en ontruimingsalarmsysteem werd een sprinklerinstallatie geëist.

Sander Rietjens, projectleider van de sprinklerinstallatie stond voor tal van uitdagingen om met zijn team deze installatie in deze ingewikkelde productieomgeving te realiseren. “Uiteindelijk hebben wij om de sprinklerinstallatie gecertificeerd te krijgen in totaal 8556 sprinklerkoppen gerealiseerd met ongeveer dertig kilometer buis, variërend van DN25 tot en met DN200. Iedere productiehal is voorzien van een eigen alarmklep, zodat een juiste locatie van de brand te traceren is.” De technische en alarmmeldingen van de sprinklerinstallatie worden middels tien sprinklermeld-centrales die zijn opgenomen in een autonoom glasvezelnetwerk extern en intern gemeld. Tevens zal de watervoorziening garant staan voor het aanleveren van voldoende bluswater voor de buurbedrijven Sekisui S-lec en Sekisui Eslon.

Een succesvol verloop en afronding van het project Sekisui Alveo BV dankzij een goede samenwerking tussen klant, de inspectie-instelling en SPIE heeft ervoor gezorgd dat er een basis is gelegd is een verdere uitbouw van de dienstverlening binnen de andere Sekisui bedrijven.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.