Brandbeveiliging in DC7 in Venlo

Sprinklerinstallatie
lines-animated

In september 2016 werd begonnen met de bouw van DC 7 voor Prologis in Venlo. Tegelijkertijd startte SPIE Fire Protection & Security als brandbeveiligingsspecialist met het ontwerpen en realiseren van de gehele sprinklerinstallatie voor het logistieke gebouw. Dit ter beheersing en het onderdrukken van een brand en/of het beschermen van de omgeving.

In totaal wordt er ongeveer 61.000 m2 vloeroppervlakte beveiligd conform de laatste FM datasheets. Het basis-sprinklernet van de warehouses en de mezzaninevloeren wordt voorzien van zogenaamde storage K25 ESFR sprinklers. Dit is een snel aansprekend type sprinkler die is bedoeld om een brand te onderdrukken. De kantoren worden voorzien van een standaard spraysprinkler met als doel een beginnende brand te beheersen.

Verder levert en installeert SPIE Fire Protection & Security de benodigde sprinklermeld-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie, in een gecombineerde uitvoering. Deze installatie bestaat in hoofdlijnen uit een gecombineerde sprinklermeld/brandmeldcentrale, brandweerpaneel, vier sub sprinklermeld/brandmeldcentrales en de benodigde inlees- en stuurmodules. De gehele beveiligingsinstallatie wordt voorzien van een inspectiecertificaat. De oplevering staat gepland voor begin mei 2017, waarna de gebruiker zal starten met de inrichting van het distributiecentrum.

Bron: Stedenbouw

Complete watervoorziening

Naast het leveren en monteren van circa 7.800 sprinklers worden ook de complete watervoorziening bestaande uit een dieselaangedreven sprinklerpomp met een capaciteit van 9.600 liter per minuut en een reinwatertank van 610 m3 inhoud gerealiseerd.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.