Hypermoderne OK's voor Maxima Medisch Centrum

lines-animated
MMC

Het nieuwe OK-complex van het MMC in Veldhoven omvat drie bouwlagen en heeft een vloeroppervlakte van 8.000 m2. Op de begane grond bevinden zich het centrum voor dagbehandeling voor kinderen en volwassenen en ruimte voor pre-operatieve opnamen. Op de eerste verdieping liggen de operatiekamers. De tweede etage vormt het hart van de techniek. Veel daglicht, een efficiënte routing (éénrichtingsverkeer) en natuurlijk kleurgebruik zorgen ervoor dat patiënten zich in het gebouw op hun gemak voelen. Ook is het een fijne werkplek voor medewerkers. Door de goede voorbereiding en samenwerking is het project eerder opgeleverd dan gepland.

 

‘Centraal staat dat de patiënt de beste kwaliteit krijgt, qua zorg en verblijf.’

 

In het nieuwe OK-complex zorgen we voor de beste zorg in een gezond gebouw. Met daglicht in alle OK’s, aandacht voor het welbevinden van patiënt en medewerkers. Voorzien van de nieuwste apparatuur én luchtbehandeling, gebouwd volgens de nieuwste inzichten en technieken. Onderlegger daarvoor is BIM.

Integrale aanpak leidt tot gezond gebouw

In 2012 werden we strategisch partner van het MMC. We weten dus hoe we maximaal gebruik kunnen maken van elkaars kennis en ervaring. Voor dit nieuwbouwproject werkten we met een UAV-GC contract in een light-vorm. Dat zorgt voor meer flexibiliteit tijdens het proces. Daardoor konden we bijvoorbeeld alsnog een hybride operatiekamer koppelen aan de nieuwbouw.

Het MMC koos op basis van een risicoanalyse voor nieuwbouw, in plaats van renovatie van het bestaande complex. Zo konden we het nieuwe complex sneller realiseren, met minder overlast voor patiënten en medewerkers realiseren. Dat is belangrijk voor de continuïteit van de zorg. Bij de voorbereiding waren alle disciplines betrokken die werken in het OK-complex.

Bouwen met BIM in 3D

Het nieuwe OK-complex is gebouwd met de nieuwste inzichten en technieken. Onderlegger daarvoor is BIM. Dit programma zorgt voor de visualisatie, coördinatie en integratie van alle processen rondom de uitbreiding en nieuwbouw van de operatiekamers. Zo zijn alle stakeholders, mensen op de vloer van de OK’s en het centrum voor dagbehandeling, artsen en andere betrokkenen virtueel meegenomen in het geplande eindresultaat. Het enthousiasme is groot onder de interne klanten. Ook het bijpraten en rondleiden van de cliëntenraad leverde positieve geluiden en complimenten op.

Gezonde gebouwen

SPIE staat voor het creëren van gezonde gebouwen. Dit doen wij door de gebruikers en het gebouw met al haar data slim op elkaar te laten aansluiten. Ons integrale technische team, waarin elektrotechnische, werktuigbouwkundige, regeltechnische en bouwkundige expertise is geborgd, is gespecialiseerd in het inrichten van een veilige en goed georganiseerde uitvoering bij zorginstellingen. Samen met jou als klant leveren wij de beste zorg in gezonde gebouwen.

Integrale aanpak leidt tot de beste zorg in gezonde gebouwen

MMC
MMC
MMC
MMC
MMC
MMC

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website