Milieu

Ecologische duurzaamheid

lines-animated
Groen vervoer

SPIE heeft de ambitie om een betere toekomst te ontwikkelen door het aanbieden van innoverende en duurzame oplossingen die bijdragen aan ecologische duurzaamheid. De focus hierbij ligt op het verbeteren van energie-efficiency, het verminderen van de emissie van broeikasgassen (GHG) en bijdragen aan circulariteit (grondstoffen) en biodiversiteit.

Green Share en EU Taxonomy

De Green Share is het percentage van de omzet van SPIE dat gerelateerd is aan ecologisch duurzame (oftewel “groene”) activiteiten. Wat ‘groen’ is staat omschreven in het classificatiesysteem van de Europese Unie: de Taxonomy for Sustainable Finance.

Vlak na de vaststelling van de EU Taxonomy door het Europees Parlement in 2019 is SPIE S.A. gestart met het berekenen van de Green Share. De Green Share waarden worden jaarlijks gepubliceerd in het Integrated Annual Report van SPIE S.A. en in het Registration document van SPIE S.A.

Science Based Targets

SPIE heeft duidelijke doelen voor de reductie van de CO2 uitstoot. Deze doelen zijn gevalideerd door het Science-Based Targets initiative. Dit plaatst SPIE binnen een toonaangevend groep van 1000 bedrijven wereldwijd die ambitieuze en onmiddellijke actie nemen om – conform het akkoord van Parijs – de opwarming van de aarde binnen de 1,5 graad te houden.

CO₂-footprint & CO₂-Prestatieladder

Het is voor SPIE Nederland logisch om zich te certificeren op de CO₂-Prestatieladder. De CO₂-Prestatieladder maakt de ambities en realisatie van CO₂-reductie concreet. SPIE is trots op het behaalde niveau 5 van de CO₂-Prestatieladder, het hoogste niveau dat deze ladder kent. Onderdeel van certificering is het inzichtelijk maken van onze CO₂-footprint en het realiseren van de doelen. Sinds 2013 berekent SPIE tweejaarlijks de CO₂-footprint. Deze wordt gepubliceerd in ons Jaarverslag en op deze website.

CO2 prestaties SPIE

Onze mensen

Zaken doen

Maatschappij

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.