Menu Search

Home Services Sprinklerinstallaties

Sprinklerinstallaties

Een brand kan veel schade aanrichten aan een gebouw, bedrijfsmiddelen en in het slechtste geval mensen, met als gevolg dat een organisatie gedeeltelijk of zelfs volledig stil komt te liggen. Om de continuïteit van een organisatie te borgen is goede brandbeveiliging van groot belang. Tegelijkertijd verandert de regelgeving continu en komt de verantwoordelijkheid voor brandveiligheid bij de gebouweigenaar en/of gebruiker te liggen. Dan wil je zeker zijn dat je een specialist in huis haalt die een passende oplossing biedt!

Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van brandveiligheid is SPIE in staat om totaalpakket aan te bieden van brandmeldinstallaties, ontruimingsinstallaties tot blussystemen zoals een sprinklerinstallatie.

Brand snel onder controle met een sprinklerinstallatie

Wist je dat ruim een kwart van alle branden met slechts één sprinkler wordt geblust. Na de detectie van een (beginnende) brand, treden onze sprinklers direct in werking, alleen daar waar vuur is. Op deze manier blijft een brand lokaal, worden giftige rookgassen beperkt en is het vuur vaak al geblust wanneer de brandweer arriveert. Dankzij deze efficiënte werking wordt de bedrijfscontinuïteit nauwelijks verstoord en is de (water)schade beperkt tot een klein gebied. In tegenstelling tot rookdetectie, reageert het sprinklersysteem op hitte van de brand. Zo wordt er altijd een betrouwbare melding afgegeven aan de brandweer.

Een flexibele, kostenefficiënte en duurzame oplossing

Installaties van sprinklers maken bouwvormen en -indelingen mogelijk die anders uit veiligheidsnormen (o.a. vastgelegd in Het Bouwbesluit) niet uitvoerbaar zijn. Zo kunnen sprinklerinstallaties andere bouwkundige voorzieningen ten behoeve van brandveiligheid overbodig maken. Denk hierbij aan brandscheidingen. Een vergroting van de compartimentering geeft meer vrijheid in de indeling van een gebouw, meer flexibiliteit in bedrijfsprocessen en minder hoge kosten. Daarnaast kan een sprinklersysteem op een duurzame manier ontworpen en geïnstalleerd worden, zoals bij de Flagshipstore van Van Mossel Mercedes-Benz in Rotterdam.

Dienstverlening van A tot Z

Dankzij onze brede expertise op het gebied van brandveiligheid en ervaring in diverse marktsegmenten (industrie, logistiek, retail, utiliteit en hoogbouw), zijn wij in staat om altijd advies op maat te bieden. Onze specialisten staan voor je klaar in het gehele proces vanaf het ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud tot aan de inspectie en certificering van de installatie. Zo zorgen wij voor een brandveilige omgeving, nu en in de toekomst. Deze integrale aanpak levert ons veel tevreden klanten op. Bekijk de onderstaande projecten.

Wist je dat?

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging ‘Verenigde Sprinkler Industrie’ (onderdeel van Federatie Veilig Nederland). Hierdoor werken we actief mee aan oplossingen voor (brand)veiligheidsvraagstukken en zijn we op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Specialist in alle marktsegmenten

Kantoren, hotels, parkeergarages, onderwijs, woningen en cultuur

(petro-)chemie, plants, infrastructuur, fabrieken en productiebedrijven

Distributiecentra

Winkelcentra, warenhuizen en winkels

Kantoor- & woontorens

Wil je meer weten?
Neem dan contact met ons op!

Juri de Poorter

Specialist Industrie & Logistiek

+31 (0)6 101 464 87 juri.depoorter(at)spie.com

Marc Vunderink

Specialist Utiliteit, Retail & Hoogbouw

+31 (0) 6 10513330 marc.vunderink(at)spie.com