Succesvolle retrofit Butler CNC bewerkingsmachine voor Caterpillar

SPIE caterpillar retrofit butler
lines-animated

SPIE neemt door nauwe samenwerking gehele retrofit uit handen

Moet de Butler vervangen of gerenoveerd worden? Dat was de vraag van Caterpillar, een grote speler op het gebied van grondverzetmachines en onderdelen, motoren, turbines en componenten daarvan. De Butler is een bed/freesbank die gebruikt wordt bij Caterpillar Work Tools BV in Den Bosch. SPIE Ferro werd ingeschakeld om advies uit te brengen om te vervangen of te retrofitten. Doel was om een zo kort mogelijke down time te hebben.

Mechatronische werkzaamheden

Geometrische metingen

geometrische metingen
SPIE Ferro deed in samenwerking met Caterpillar een aantal analyses. De conclusie werd dat een retrofit beter was in deze situatie. Het was enerzijds goedkoper dan een nieuwe freesbank (tot wel 40%), anderzijds hoefde de fundering in de bedrijfshal dan niet te worden aangepast. Daarbij kwam ook nog eens dat een retrofit sneller gerealiseerd kon worden in vergelijking tot de levertijd van een nieuwe bank. Bij een retrofit wordt er onderscheid gemaakt tussen het mechanische deel en het besturingsdeel. Het mechanische stuk werd door SPIE Ferro uitgevoerd en voor het besturingsdeel werd zusterbedijf SPIE Van de Meerakker ingeschakeld. Een perfecte SPIE-combinatie die gezorgd heeft voor een tevreden klant. In totaal waren er 26 weken nodig om de machine klaar te maken voor de toekomst. De voorgestelde mechanische en elektrotechnische verbeteringen maken de machine 100% volgens de DIN norm en dat werpt direct zijn vruchten af: first-time-right goede producten en dus minder afval waardoor de uitleveringen naar de afnemers probleemloos verloopt. Daarnaast zijn er minder storingen. Dit heeft ertoe geleid dat Caterpillar ervoor heeft gekozen om het onderhoud structureel preventief in te plannen met SPIE Ferro.

Snelle reactietijd alsook flexibiliteit cruciaal voor succes

 

“De kennis, kunde, toewijding en proactieve houding van alle SPIE medewerkers om dit project tot een succes te maken, gaf mij van meet af aan het gevoel dat ik écht ontzorgt werd.”


Gerrit Jan Leeijen
Asset & Maintenance Supervisor
Caterpillar Work Tools B.V.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.