EMMI Javelin kiest met geitenmelkpoeder-fabriek voor SPIE

3D tekening geitenmelkpoeder-fabriek
lines-animated

Voor de bouw van een nieuwe productlocatie voor het verwerken van geitenmelk tot poeder in het Brabantse Etten-Leur, is SPIE gevraagd voor het realiseren van de gebouwgebonden installaties, de elektrische installaties en automatisering en de utilities. 

Geitenmelkpoeder is een unieke aanbieder in de zuivelwereld. Op basis van geitenwei en geitenmelk wordt door EMMI Javelin een brede range van producten geleverd, zoals wei proteïne concentraten, volle melkpoeder, magere melkpoeder en een aantal speciale geitenmelkpoeder blends. EMMI Javelin, dochteronderneming van zuivelconcern EMMI uit Zwitserland, richt zich met haar geitenmelkpoeder niet uitsluitend op babyvoeding. Ook in sectoren als sportvoeding, toepassingen op gezondheidsgebied en applicaties in (semi) pharma zowel in Europa als in de traditionele exportgebieden, vindt deze producent gretige afname.

Voor de bouw van een nieuwe productlocatie voor het verwerken van geitenmelk tot poeder in het Brabantse Etten-Leur, is SPIE gevraagd voor het realiseren van de gebouwgebonden installaties, de elektrische installaties en automatisering en de utilities. Een groots project dat door vele teams van SPIE zal worden opgepakt. De oplevering van de fabriek staat gepland voor het voorjaar van 2022.

Emmi en SPIE

Marthijn van Dessel, sales director bij SPIE is enthousiast: “Vanuit onze commerciële organisatie zijn we erg trots – hoe we gezamenlijk met EMMI Javelin het tender traject doorlopen zijn. Het was een traject waarin we alle facetten van het project, als partners zijn doorlopen.”

Theo Pieters, project manager, deelt zijn ervaring tot dusver: “Inmiddels heeft de kick off plaatsgevonden. Tijdens deze kick-off zijn de verwachtingen in het kader van de samenwerking vastgelegd omtrent diverse disciplines met als doel een high tech installatie voor de klant neer te zetten.”

Lees hier ook het verhaal en de historie over de Bettinehoeve op BN DeStem.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.