De glasfabriek in Maastricht was toe aan vernieuwing van het 10kV energiedistributienet. De huidige inrichting was verouderd en complex en voldeed daarmee niet meer aan de hedendaagse (veiligheids)eisen. SPIE had eerder al de inzet van een zogenaamde booster installatie mogelijk gemaakt door de bestaande configuratie aan te passen en uit te breiden. Dit was echter een tijdelijke oplossing. SPIE bood aan om een ontwerp uit te werken om de zo belangrijke energievoorziening in zijn geheel aan te passen en daarmee te verbeteren.
Het ontwerp van engineer Joost Graumans viel in de smaak. Er is een compleet nieuw gebouw, gekomen, met daarin ruimte voor de netbeheerder. De fabriek had een gesloten distributienetwerk met drie hoofdverdelers en ook drie separate aansluitingen vanuit de netbeheerder. In het nieuwe ontwerp zou de ring blijven bestaan, maar werd die ring vanuit één centraal punt op het netwerk van Enexis aangesloten. Uiteindelijk is die aansluiting ook meteen verzwaard om voorbereid te zijn op toekomstige aanpassingen. De kans op uitval wordt hiermee teruggebracht; uitval is iets dat een glasfabriek zich niet kan veroorloven.
Ondertussen moest de bestaande installatie in de lucht worden gehouden. Dat leek in eerste instantie nog een uitdaging, aangezien deze niet meer werd onderhouden door de fabrikant. Het netwerk van SPIE bood uitkomst en dus nam SPIE dit ook voor haar rekening.
Nu is het gebouw, de nieuwe aansluiting van Enexis en 10kV verdeler van de klant in bedrijf en heeft de migratie (omleggen van energie- en signaalkabels) van de oude naar de nieuwe installatie plaats gevonden. Een gedegen voorbereiding en een nauwe samenwerking met de technische dienst, productiemedewerkers, leveranciers en onderaannemers heeft erin geresulteerd dat dit zonder ongevallen, bijna-ongevallen en productie-uitval is uitgevoerd.