SPIE bouwt fabriek voor Japanse chemical expert

Japanse Fabriek
lines-animated

SPIE heeft een state-of-the-art fabriek gebouwd voor het Japanse chemiebedrijf Mitsui Chemicals. Met de bouw van deze fabriek heeft SPIE een beroep kunnen doen op al haar marktsegmenten: e-fficient buildings, Energies, Industry services en Smart city (SPIE infratechniek B.V.) en haar onderliggende business units waardoor de klant te maken had met maar een partij: SPIE.

Mitsui Chemicals is een Japans chemiebedrijf met locaties in Japan, Europa, China, Zuidoost-Azië en de VS. Het maakt deel uit van het Mitsui-conglomeraat. Het bedrijf handelt voornamelijk in hoogwaardige materialen, petro- en basischemicaliën en functionele polymere materialen. Onlangs hebben strengere milieuregels geleid tot een toenemende wereldwijde behoefte aan lichtere auto’s. Als gevolg hiervan kunnen de lichtgewicht oplossingen van Mitsui Chemicals Group door automobielfabrikanten over de hele wereld gebruikt worden. Dit uitgangspunt van Mitsui Chemicals sluit uitstekend aan bij belangrijke waarden van SPIE: Green economy en duurzaamheid. Vanuit de nieuwe fabriek in Geleen kunnen deze materialen nu al worden geproduceerd.

Toru Sasaki, project director Shimizu Corporation, heeft het gehele traject voor Mitsui Chemicals geleid. “Tijdens de tenderfase hebben we naar verschillende subcontracters gekeken, SPIE heeft voor ons de beslissing makkelijk gemaakt. Omdat zij echt een one-stop-shop zijn waar alle expertise in huis is, kozen we voor hen. Het is snel schakelen omdat je maar een contactpersoon hebt. SPIE is goed georganiseerd en multidisciplinair.” Voor Sasaki was dit zijn tweede Westerse projectlocatie. “De Nederlandse cultuur is wel meer van het ‘gaan’ dan van het ‘documenteren’. Daar waar wij in Japan meer voorbereiden en overleggen tot in de kleinste details, is het hier meer ‘on the go’. Daar hebben we wel een weg in moeten vinden.”

Multidisciplinair

Voor SPIE was dit een bijzonder project. Om een megafabriek te bouwen binnen 9 maanden, binnen budget, was een uitdaging. Hub Herberighs, projectmanager bij SPIE, is trots: “Binnen dit project hebben we echt het One SPIE-principe uitgedragen. We zijn natuurlijk een heel groot bedrijf met vele disciplines en specialismen. Voor dit project hebben we de handen ineen geslagen en van ieders kennis en kunde gebruik gemaakt. Denk aan connectiviteit en elektriciteit, verlichting en verwarming. Monteurs en engineers van SPIE liepen af en aan!”

Voor de toekomst blijft SPIE het onderhoud doen aan deze fabriek. Toru Sasaki hoopt in een volgend project wat hij gaat doen, weer met SPIE te mogen samenwerken. “Ik waardeer het werk wat SPIE doet, maar ook echt de mensen die er werken. Ik hoop dit te mogen herhalen.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.