Nieuwe ledverlichting in recordtijd voor bottelarij

lines-animated
Avendis SPIE en Veko

SPIE en Veko vervangen verlichting in zes grote hallen tijdens onderhoudsstop

In plaats van 5 à 6 weken, kreeg SPIE 1 week de tijd om de verlichting in de productie- en opslaghallen van Avandis in Zoetermeer te vervangen voor ledverlichting. De aanpassing moet de productielocatie een forse besparing op haar energieverbruik en onderhoudskosten opleveren.

SPIE verzorgt sinds enige tijd bepaalde aspecten binnen het Technisch Beheer bij Avandis, en is dus goed thuis in de bestaande gebouwen en installaties. Daarnaast heeft SPIE kennis van de eisen binnen Avandis, die aan de hoogste kwaliteitsnormen op gebied van voedselveiligheid voldoen. Edward Peereboom, manager Techniek & Projecten bij Avandis, had onlangs het project om de brandmeld-, noodoproep- en omroepinstallaties te installeren al uitbesteed aan SPIE en was dus bekend met de kennis en kunde van SPIE. Hij liet ze meedenken over de nieuwe verlichting, iets waar Veko in 2015 al eens voorstel voor had gemaakt. Nu er regelmatig lampen kapot gingen, de oude armaturen begonnen te bladderen en het licht slechter werd, mocht Edward een business case maken voor een nieuw verlichtingsplan.

Die business case liet zien dat de investering zich in vijf jaar tijd terug zou betalen als er gekozen werd voor de systemen van Veko en de installatie en het onderhoud door SPIE. De directie keurde het goed en op vrijdagmiddag 4 mei reden zes hoogwerkers het terrein van Avandis op. In de fabriekshal werd alleen het interieur van de lichtlijnen vervangen, in de opslaghallen werden deels nieuwe lijnen aangelegd. Totaal ging het om ruim 900 meter lichtlijnen met daarin meer dan 600 armaturen. Chef monteur van SPIE, Vincent Post: “Ledlampen zijn voorgeprogrammeerd en de benodigde installaties hadden we vooraf aangelegd. De monteurs van Veko begonnen direct met het leeghalen van de lijnen. De ene haalde de lijn leeg, en de volgende kwam er achteraan om de nieuwe armaturen te plaatsen. Dit liep als een vakkundig treintje door de fabrieken.” Zes hallen, productie, opslag en logistiek, één voor één onder handen genomen.

Edward: “De toegevoegde waarde van SPIE ligt ‘m in de kennis van onze installaties. Wij zijn op zoek naar een partij die ons daarin ondersteunt en ons ontzorgt in het onderhoud en optimalisatie ervan. SPIE lijkt daar een geschikte partner voor.”

Over Avandis

Avandis is een vooraanstaand dranken ontwikkel- en productiebedrijf en beschikt over één van Europa’s modernste bottelarijen met tien geavanceerde afvullijnen. In Zoetermeer worden jaarlijks zo’n 32 miljoen verpakkingen met premium alcoholische dranken afgevuld. Alles gebeurt er volgens de BRC-AA standaard; de strengst mogelijk kwaliteitseisen in de foodindustrie.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.