Optimale machinebeschikbaarheid voor Fokker Landing Gear

Fokker landing gear
lines-animated

Verbeterd onderhoud zorgt voor hoge machinebeschikbaarheid

Fokker Landing Gear (FLG) maakt deel uit van Fokker Technologies en is actief op het gebied van landingsgestellen en aanverwante systemen. Dit betreft onder meer het ontwerpen en ontwikkelen, produceren en assembleren van complete landingsgestellen, maar ook de reparatie en revisie van in gebruik zijnde systemen.

FLG is met haar ±300 medewerkers onder andere actief voor het F16 gevechtsvliegtuig, de Apache gevechtshelikopter, de JSF, de Bombardier Dash 8 Q400 en de multipurpose NH90 helikopter. FLG heeft een leidende technologie positie in de markt voor landingsgestellen.

SPIE Fokker.com

Problematiek

FLG heeft het beleid veel uit te besteden, zo ook het onderhoud aan de metaalbewerkingsmachines waarop alle landingsgestellen gemaakt worden. Diverse binnen- en buitenlandse autoriteiten komen regelmatig kwaliteitsaudits uitvoeren op de producten die van deze machines komen. De product- en leverbetrouwbaarheid is dus van essentieel belang. Om enerzijds deze betrouwbaarheid te borgen en anderzijds kosteneffectief onderhoud uit te voeren, is gezocht naar een partij die op een structurele basis het preventief onderhoud uit kan voeren en die -indien nodig- de linking pin kan zijn met de original equipment manufacturer (OEM).

Oplossing

Samen met SPIE is gekeken naar een preventief onderhoudsplan waarin een vaste pool van technici verbonden zijn aan FLG. Op tactisch niveau wordt met de productieplanning van FLG afgestemd wanneer de machines onderhouden mogen worden. Dit planbaar onderhoud wordt vaker in koppels gedaan, waarin junior technici het vak leren van de senior technici van SPIE Ferro, met als doel de continuïteit te borgen.

Toewijding van SPIE ligt aan de basis voor ons succes

“De technici van SPIE onderhouden alle machines met een toewijding alsof deze van hunzelf zijn. Dit leidt jaar op jaar tot minder onderhoud, vanwege de uitstekende staat waarin de machines verkeren. Minder onderhoudskosten en hogere productie.”
 

Bart Smits
Manager Technische Dienst
Fokker Landing Gear

SPIE Fokker

Resultaat

SPIE ontzorgt FLG door proactief te handelen in werkzaamheden, in het bestellen van onderdelen en de contacten te onderhouden met de OEM’s. Deze uitbestedingsconstructie stelt FLG in staat om niet verder te hoeven investeren in eigen technisch onderhoudspersoneel en bespaart hiermee op een verantwoorde wijze tienduizenden euro’s op jaarbasis. Dit bedrag zal in de toekomst naar verwachting hoger worden. Dit omdat het onderhoud zo goed uitgevoerd wordt, dat de feitelijke onderhoudsstop korter wordt. Hierdoor wordt er ook meer geproduceerd.

Optimale beschikbaarheid van productiemachines

Fokker Landing Gear SPIE

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.