Grootschalig GPS gebruik mogelijk dankzij tekenapplicatie DiaFlow

SPIE DiaFlow applicatie
lines-animated

DiaFlow is de oplossing voor het tekenen van huisaansluitingen. Hiermee kunnen aannemers direct alle gegevens van de huisaansluiting verwerken zoals de ligging en maatvoering van de leidingen, maar ook technische gegevens waaronder het gebruikte materiaal, het type aansluiting, de uitgevoerde wijzigingen en meer.

DiaFlow is een product van SPIE, dat dankzij de integratie met de UNI-GR1 van marXact ervoor zorgt dat het nu voor aannemers veel eenvoudiger is om een aansluiting met behulp van een GPS-meetstok (landmeetkundige gps) vast te leggen. Voorheen gebeurde dit met het traditionele meetlint en meten vanaf de gevel. Dankzij deze integratie is DiaFlow de eerste tekenapplicatie die grootschalig gebruik van GPS voor verdere verwerking in DSP (Digitaal Samenwerkingsplatform) van MijnAansluiting.nl mogelijk maakt.

Jurgen Putman, project engineer bij SPIE is tevreden: “Deze integratie maakt het voor klanten mogelijk om de stap naar digitaal inmeten te kunnen zetten en vergemakkelijken.”

Door de eenvoudige bediening kan de monteur nu de huisaansluiting tussen de hoofdleiding in de straat en het afnamepunt op de gevel eenvoudig en direct goed vastleggen. DiaFlow is geschikt voor het vastleggen van alle disciplines zoals gas, water en elektra. Ook glasvezel, CAI en koper zijn mogelijk.

In samenwerking met netbeheerder Enexis, marXact en DiaFlow (onderdeel SPIE Nederland) gebruikt BAM Energie & Water vanaf nu GPS-meetstokken voor het inmeten van huisaansluitingen.

René Douma, Bedrijfsleider BAM Energie & Water: ‘Eindelijk kunnen we huisaansluitingen digitaal inmeten en uitzetten met onze GPS-meetstokken. Onze monteurs hoeven niet meer met een meetlint in de weer. Dat gaat nu met een druk op de knop. Geen overname fouten meer. Het is fijn weer een stap dichter bij ‘heel nauwkeurige’ data te zijn en zo graafschade in de toekomst te verkleinen. Weer een hele positieve stap wat betreft veiligheid!’

marXact is zowel producent als leverancier van de UNI-GR1. Het unieke aan deze meetstok is de directe internetverbinding. Deze GPS-meetstok heeft een directe koppeling met de UNI-Cloud waarvandaan GPS posities worden opgehaald. Diaflow is vanaf nu geschikt gemaakt om die gegevens van de desbetreffende software te kunnen gebruiken.

Jürgen Everts is accountmanager bij marXact: “Door deze integratie zie je dat onze ontvanger gemakkelijk te integreren is in je bestaande werkprocessen. Dankzij DiaFlow van SPIE en door deze nieuwe connectie, kan veel meer voordeel gehaald worden, te beginnen met centimeter nauwkeurig ingemeten data.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.