In de flow met DiaFlow

Digitale tool beperkt graafschade voor waterbedrijf Oasen

DiaFlow SPIE
lines-animated

Graafschade beperken en betrouwbaarheid vergroten zijn de belangrijkste redenen voor waterbedrijf Oasen in Gouda om te kiezen voor het door de afdeling Application Development van SPIE ontwikkelde softwaresysteem DiaFlow. Hiermee kan dit waterbedrijf – Oasen levert drinkwater in het oosten van Zuid-Holland en voorziet 750.000 mensen en 7.200 bedrijven van drinkwater – op een gebruiksvriendelijke en zo nauwkeurig mogelijke manier de ligging van een aansluitleiding in het veld in kaart brengen en informatie vastleggen over de aansluitleiding. De digitale tekening die dit oplevert kan vervolgens direct verwerkt worden in het GIS (geografisch informatiesysteem).

Senior Software Engineer André Boerman van SPIE Application Development (en Product Owner DiaFlow) beschouwt DiaFlow als een belangrijke uitbreiding van reeds eerder ontwikkelde GIS-omgevingen. André: “We werken al een aantal jaren voor Oasen. Ze hebben diverse systemen van SPIE in huis. De laatste jaren hebben we in gezamenlijk overleg een aantal verbeteringen uitgevoerd van het GIS-landschap. En in 2015 zijn we een pilot gestart met dit nieuwe systeem. Overigens is dit nieuwe systeem ook binnen meerdere branches uitrolbaar.”

Uitermate gebruiksvriendelijk

Het systeem is uitermate gebruiksvriendelijk. “Die gebruiksvriendelijkheid stond voor ons centraal”, zeggen Applicatiebeheerder GIS van Oasen Dennis Fortman en zijn collega Cor van Grieken in koor terwijl ze deze digitale tool demonstreren. “Ook voor medewerkers – veelal monteurs – die minder digitaal ingesteld zijn, is deze applicatie een uitkomst”, verzekert de Projectleider ICT Herman van Noorloos.

DiaFlow geeft een perfect beeld van de situatie in het veld en zorgt ervoor dat men precies weet waar de huisaansluitingen zich bevinden om zo schade te voorkomen. Vroeger werden de zogenaamde aansluitschetsen handmatig op papier getekend en kwamen er veel handen aan te pas om de gegevens te archiveren. Nu kan het op een tablet in een handomdraai worden getekend en geborgd, zonder dat deze digitale tekeningen kwijt kunnen raken of slecht leesbaar zijn. Het gemak dient de mens.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.