Forse CO2-besparing dankzij Steam as a Service voor Albemarle

SPIE past Duitse kennis en ervaring toe in nieuw utility centre

lines-animated
Steam as a Service voor Albemarle

SPIE gaat een behoorlijke CO2-reductie realiseren door middel van hergebruik van (rest)warmte voor het Amsterdamse Albemarle. SPIE bouwt een nieuw, modern utility centre dat de gehele Albemarle site gaat voorzien van stoom en lucht als energiebron.

SPIE Nederland heeft deze opdracht samen met SPIE Energie Solutions GMBH, die hier veel ervaring mee heeft, verworven. Samen bouwen, onderhouden en besturen ze de nieuwe installatie, die continu geobserveerd zal worden door een 24/7 bemande controlekamer.

“’Steam as a Service’ noemen we het proces, waarmee restwarmte en warmte uit het proces wordt hergebruikt”, vertelt Ard van Toledo, manager Sales & Business Development van SPIE. “Op deze manier wordt het benodigde, “koude” voedingswater voor de stoomketels voorverwarmd, waardoor minder energie nodig is om stoom te produceren. Door dit proces goed te meten en te regelen kan het hoogst mogelijke rendement behaald worden.”

Het nieuwe utility centre krijgt drie stoomketels en een persluchtvoorziening, waarbij door middel van compressoren schone en droge perslucht wordt geleverd. Hiermee garandeert SPIE dat er de komende 10 jaar genoeg stoom en lucht is om de complete fabrieksinstallatie te laten werken.

Eerste Steam as a Service-contract

Voor SPIE is dit het eerste Steam as a Service-contract in Nederland. Daarbij is SPIE onderscheidend doordat zij alle techniek, van ontwerp, tot operatie, tot onderhoud in eigen beheer heeft. Door het combineren van diverse moderne apparatuur kan alle warmte die vrijkomt worden hergebruikt, wordt het totaalrendement aanzienlijk verbeterd, gaat het energieverbruik omlaag, wordt er meer en betrouwbaardere perslucht en stoom geleverd en is de kostpijs lager. Kortom: winst voor Albemarle en haar klanten, SPIE en het milieu.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.