Berkvens gaat met SPIE voor volledig groene energie

lines-animated
Berkvens

Berkvens, marktleider in binnendeuren- en kozijnen, is al jaren een goede relatie van SPIE. Samen werken zij al jaren aan het uitbreiden, aanpassen en onderhouden van de E-installatie. Daarbij houdt SPIE ook toezicht op de veiligheid en kwaliteit van de elektrische installaties, middels een SLA contract. Maar Berkvens heeft ook nog groene ambities en vroeg SPIE om hier in mee te denken.

Waar begin je met verduurzaming? Het geopperde plan van SPIE is door Berkvens goed ontvangen en het projectteam ging direct aan de slag. Inmiddels zijn alle daken van de productiehallen en het hoofdkantoor van Berkvens gevuld met in totaal 5770 zonnecollectoren die hun energie via omvormers terugkoppelen op 4 van de 7 transformatoren. Als alle zonnecollectoren in bedrijf zijn wordt er 2,4 Megawatt aan elektrische energie opgewekt.

75% groene energie

Gecombineerd met de nieuwe expeditie hal (nog reeds in aanbouw) zal 75 % van Berkvens E-energiebehoefte gedekt zijn! Een uitstekende opbrengst natuurlijk en mooi passend bij de groene doelstellingen van Berkvens en SPIE. Momenteel wordt onderzocht of het gehele energie verbruik, de opwekking E en het gas inzichtelijk gemaakt kunnen worden via monitoring en presentatie op informatieschermen. Dit past dan weer bij de behoefte van Berkvens om inzicht te krijgen in afwijkend energieverbruik zodat hierop kan worden geacteerd.

100% groene energie

Maar Piet Vinken, accountmanager bij SPIE, zou zichzelf niet zijn, als hij niet een nog duurzamer plan zou voorstellen bij Berkvens. “Als we de organisatie Berkvens in 100% groene energie willen voorzien, moeten we de opgewekte zonne-energie die in het weekend op de daken wordt verzameld, zien op te slaan. We zijn daarom met een plan bezig voor de opslag van de weekend-energie zo goed mogelijk te gebruiken en zelfs op te slaan zodat deze gedurende de productietijden beschikbaar is.”

Efficiëntie

Naast deze 5770 zonnecollectoren heeft Berkvens een houtmot verbranding installatie waarbij het afvalhout dat vrij komt bij het produceren van deuren niet meer afgevoerd maar gebruikt wordt voor het opwekken van warmte voor de productieprocessen en het verwarmen van kantoren en productiehallen. Hiermee wordt een aanzienlijke besparing op het verbruik van gas gerealiseerd. Ook de zes fabriekshallen zullen worden voorzien van LED verlichting. Dit alles in combinatie met bewust gekozen duurzaam hout, lijkt Berkvens af te stevenen op een circulaire toekomst, dankzij een goede samenwerking en helder advies.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.