Alle panden van provincie Noord-Holland energieneutraal

door integrale samenwerking

lines-animated
Provinciaal pand

Na een succesvolle samenwerking van tien jaar zet de provincie Noord-Holland de samenwerking met SPIE voort. De divisie Building Solutions zal opnieuw haar expertise op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde én bouwkunde inzetten voor het technisch beheer en onderhoud van in totaal zeven panden van de provincie, waarvan er vier monumentaal en zelfs drie een rijksmonument zijn.

De langdurige samenwerking heeft geleid tot een hechte band tussen beide partijen. De onlangs ondertekende overeenkomst is niet alleen voor het technisch beheer en onderhoud. Dit partnerschap op basis van gelijkwaardigheid stelt SPIE in staat om samen met de provincie de gezamenlijke ambities te realiseren. “Samen gaan we het avontuur aan op het gebied van duurzaamheid, circulariteit, assetmanagement en digitalisering”, licht Jeffrey de Bruin, klantmanager bij SPIE, toe.

De uitvoering van het technisch beheer en onderhoud is gebaseerd op een systeemgerichte contractbeheersing, waarbij SPIE verantwoordelijk is voor het kwaliteitsmanagementsysteem. "We zorgen ervoor dat dit systeem voldoet aan de eisen en wensen vanuit het contract, terwijl de provincie toezicht houdt op deze processen", legt Jeffrey uit. In de eerste fase zal ons digitale platform voor gebouwbeheer, PULSE Core, volledig worden ingericht. Hiermee creëren we energiemanagement, inzicht in comfort per ruimte, assetmanagement, gebouwsysteemmonitoring en operations support.

Bijzondere aandacht verdient het energieneutraal maken van de monumentale panden. Een rijksmonument is een beschermd vastgoedobject met een bijzondere historische waarde. Deze waardevolle locaties vereisen een zorgvuldige planning om te verduurzamen, waarbij het behoud van de historische waarde van groot belang is. Jeffrey benadrukt: "Om aan deze behoeften te voldoen, werken we nauw samen met Witte Bouw, onze strategische partner met gespecialiseerde kennis op dit gebied. Een goede aanvulling op ons team."

Het contract wordt afgesloten voor vijf jaar met mogelijke verlengingen tot en met 2033 . Dit bevestigt de toewijding van de provincie Noord-Holland om nog eens tien jaar intensief samen te werken.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.