Feestelijke lancering van Nationaal Technisch Advies voor modulaire brugconcepten

Nationaal Technisch Advies
lines-animated

Vorige week berichtten we al over legolisering, dat als alternatief is voorgesteld om 1.350 beweegbare bruggen en sluizen in Nederland te vervangen en/of vernieuwen. SPIE is één van de partijen die werkt aan deze marktoplossing. De marktpartijen, Provincie Noord-Holland en het NEN zijn samen tot een Nationaal Technisch Advies (NTA) gekomen voor modulaire brugconcepten.

Afgelopen woensdag, 28 november 2018, is tijdens een feestelijk evenement en mini-congres de NTA gelanceerd en gepresenteerd aan zo’n 70 genodigden van provincies, RWS, gemeenten, ingenieursbureaus en aannemers/ installateurs. Het betreft de NTA Bruggen bouwen volgens IFD-principes: slim, duurzaam én futureproof.

Samenwerking

Chris de Vries, directeur van de provincie Noord-Holland en Lindy Molenaar, directeur van de provincie Overijssel hebben een inhoudelijke bijdrage geleverd over met name het nut en de noodzaak van de NTA en de samenwerking tussen de partijen. De NTA is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, NEN en overheid en is onderverdeeld in drie taakgroepen.

Lees hier meer over IFD
Eén van die taakgroepen, Aandrijving, wordt geleid door collega Xander Visser en inhoudelijk ondersteund door Wiebe van der Meulen, beide lead engineer bij de business unit Bruggen & Sluizen van SPIE in Wijhe. De wijze van samenwerken is overigens genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2019!

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.