Prinses Amaliabrug en Kogerpolderbrug op tijd veilig in gebruik

lines-animated
Prinses Amaliabrug

Een samenwerking tussen SPIE en Dura Vermeer om trots op te zijn

16 maart jl. is de Kogerpolderbrug voor de scheepvaart in gebruik genomen. Met het bereiken van deze mijlpaal zijn zowel de Kogerpolderbrug als de Prinses Amaliabrug (voorheen Beatrixbrug) in Noord-Holland volledig vernieuwd en weer veilig beschikbaar. De vervanging van de twee bruggen maakt onderdeel uit van project Trajectbenadering N244a-N246. Dura Vermeer en SPIE Nederland hebben de afgelopen jaren intensief samengewerkt om deze klus op tijd te klaren, in opdracht van Provincie Noord-Holland. Een prestatie om trots op te zijn!

Naast de vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug is van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Hiervoor zijn een nieuwe rotonde, afslagen en fietsoversteekplaatsen aangelegd. Voorafgaand aan de start van het project heeft IV-infra in opdracht van SPIE en Dura Vermeer een integraal ontwerp van de beweegbare bruggen gemaakt, met onder andere de stalen brugvallen, de civiele onderbouw en het elektromechanische bewegingswerk.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.