Iconisch rijksmonument wordt klaargemaakt voor een duurzame toekomst

lines-animated
WTC Rotterdam SPIE

WTC Rotterdam wordt op dit moment gerevitaliseerd en klaargemaakt voor een duurzame toekomst. Bovendien wordt de iconische hotspot van Rotterdam uitgebreid met een cityhotel, brasserie én hoogwaardige gym.

SPIE is al sinds 2015 als huisinstallateur aan WTC Rotterdam verbonden en onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van de elektrotechnische installaties. Van de brandmeldinstallaties, zonwering en hoofdstroominstallaties t/m de (nood)verlichting en volledig conform het meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Bovendien realiseert de installatiespecialist met regelmaat projecten in WTC Rotterdam, dat bestaat uit een monumentaal laagbouw- en een aanvullende High Rise. “Ook voor de revitalisatie van WTC Rotterdam voeren wij een groot aantal deelplannen uit”, vertelt Cock Bons, Business Unit Manager Healthcare bij SPIE. “We zijn gestart met de grootkeuken en hebben een nieuwe verbindingsgang gecreëerd vanaf de parkeergarage naar de Coolsingelzijde. Bovendien zijn aan de Rodezandzijde diverse vergaderruimtes en toiletgroepen aangepakt, waarvoor wij de elektrotechnische en data-installaties hebben verzorgd.” Een bijzonder project was de revitalisering van de monumentale hoofdentree, vertelt Henk Kraaijema, Projectleider bij Healthcare. “Hier zijn tevens nieuwe bordesroltrappen in de buitenlucht toegevoegd, die de lijnen van het bordes volgen. Voor dit deelproject hebben wij onder andere de voedingskabels, verlichting en elektra voor de vuilwaterpomp geïnstalleerd, evenals de regelkasten voor de roltrappen.”

V.l.n.r.: Marco Riksman, Ed Kooijmans, Cock Bons en Henk Kraaijema

Vaste partner

Zowel tijdens de onderhoudswerkzaamheden als revitalisatie in WTC Rotterdam werkt SPIE met vaste partners, waaronder Hager. “Wij kunnen vertrouwen op een jarenlange relatie”, benadrukt Cock Bons. “Bijvoorbeeld Key Accountmanager Ed Kooijmans bezoekt onze locatie regelmatig en is nauw betrokken bij onze werkzaamheden. Hij denkt actief mee in de ontwerpfase en ook productvragen worden snel beantwoord.” Kraaijema: “De verdeelkasten van Hager onderscheiden zich door een hoge kwaliteit en worden just-in-time geleverd. Bovendien staat Hager in voor een stuk nazorg. Wanneer zich onverhoopt een probleem voordoet of een uitbreiding gewenst is, dan wordt dit direct en in goede samenwerking opgepakt. Die meerwaarde stellen wij enorm op prijs.” Kooijmans: “Kleine details maken een groot verschil en daar geven SPIE en Hager gezamenlijk invulling aan. Niet alleen door de levering en montage van maatwerk producten, maar juist ook op het menselijke vlak. Dat maakt de samenwerking heel prettig. De afgelopen jaren hebben we een significante bijdrage mogen leveren aan de vernieuwing van de elektrotechnische installatie in WTC Rotterdam. Zo leveren wij regelmatig verdeelinrichtingen, met vermogens t/m 1.250 ampère en voor toepassingen door heel het gebouw. En dat allemaal met én dankzij het team van SPIE.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.