Wintrack als hoogspanningsverbinding met Duitse grens

Hoogspanningslijnen
lines-animated

54 Innovatieve Wintrack-masten verdeeld over 22 kilometer; van Doetinchem naar Wesel. Het wordt de nieuwe hoogspanningsverbinding die als Europese schakel zal dienen tussen Nederland en Duitsland.

Energieleverancier TenneT is verantwoordelijk voor het Nederlandse deel en heeft de combinatie Dura Vermeer – SPIE DW380 gecontracteerd om dit te realiseren. De opdracht omvat het ontwerp en de realisatie van de werkwegen, de fundaties en de montage van de geleiders. Opdrachtgever TenneT koos voor de Combinatie Dura Vermeer – SPIE DW380 vanwege een uitgekiende aanpak om de nieuwe hoogspanningsverbinding binnen een strak tijdschema te realiseren. Veiligheid en respect voor de omgeving staan daarin voorop. Wintrack is een nieuw concept dat voordelen biedt bij de landschappelijke inpassing van de hoogspanningslijnen. De realisatie van het Nederlandse deel van de 380 kV verbinding is voor TenneT noodzakelijk om optimaal te kunnen opereren op de Europese elektriciteitsmarkt, om de betrouwbaarheid van het net te kunnen waarborgen en om in de toekomst optimaal gebruik te kunnen maken van duurzame energie.

In juni 2017 moet het Nederlandse deel van de 380 kV-verbinding gebruiksklaar zijn

De uitvoeringswerkzaamheden zijn gestart in april 2016. In juni 2017 moet het Nederlandse deel van de 380 kV-verbinding gebruiksklaar zijn. Het werk van de Combinatie Dura Vermeer – SPIE DW380 dient uiterlijk in maart 2018 te zijn opgeleverd. De bouwcombinatie zet een ervaren projectteam in om deze klus te klaren. Bij de werkzaamheden wordt uiteraard rekening gehouden met de omgeving en alle omgevingspartijen die bij het project betrokken zijn. Daarom hebben de Omgevingsmanager en Gebiedscoördinator een prominente rol binnen het projectteam. Zij zijn het aanspreekpunt voor omwonenden en andere omgevingspartijen en voor vragen over het project.

Krachtige samenwerking met Dura Vermeer

Partner in de bouwcombinatie, Dura Vermeer, is een landelijk opererend bouwconcern, dat tot de top van de Nederlandse bouwmarkt behoort. Het bedrijf is actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, industriebouw en infrastructuur.

Meer over het project: www.doetinchem-wesel380kv.nl

Informatie van de bouwcombinatie over de bouw van de 380kV-verbinding: www.dw380.nl

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.