Hoogspanningsstation Coevorden verhoogt capaciteit voor teruglevering

lines-animated
hoogspanningsstation coevorden

In opdracht van Enexis is het team Hoogspanningslijnen en -stations van SPIE Heerenveen gestart met een enorme capaciteitsuitbreiding voor het duurzame energienet in Coevorden en omgeving. De uitbreiding van het hoogspanningsstation is nodig om de transportcapaciteit voor teruglevering te vergroten.

Het hoogspanningsstation in Coevorden (voorheen 110/10kV) is uitgebreid met twee modulaire gebouwen, elk voorzien van een dubbelrails Ritter GT4D velden met ieder 18 afgaande velden. Naast de twee modulaire gebouwen zullen ook transformator T113 & T112 worden uitgewisseld voor respectievelijk een exemplaar van SGB 77/90 MVA 110/10/20 kV YNd1(omklembaar) en SGB 77/90 MVA 110/10/20 kV YNd1(omschakelbaar). Hierdoor distribueren de hoogspanningslijnen naar de omgeving, maar ook andersom. Daarnaast heeft het team van SPIE ook twee nieuwe kabeldistributie rekken gebouwd, de oude rekken gedemonteerd en de bestaande bekabeling omgezwaaid.

Omdat er op grote hoogte wordt gewerkt is veiligheid extra belangrijk. Er konden geen steigers gebouwd worden voor deze hoogte, vandaar dat er speciale werkplatforms gebouwd zijn om veilig te kunnen werken. Deze werden elke dag opnieuw geplaatst, daar waar het nodig was.

Dankzij deze vergrote capaciteit zal de doelstelling voor het oplossen van transport schaarste voor duurzame energie vanuit Station Coevorden aanzienlijk verbeteren.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.