SPIE zorgt voor een perfect binnenklimaat bij TNO

lines-animated
TNO

In het TNO Centre for Optics Manufacturing worden hoogwaardige optische componenten gemaakt zoals spiegels en lenzen. Een nauwkeurig productieproces, met precisie tot op de nanometer. Zelfs de kleinste temperatuurafwijking kan het proces beïnvloeden. Een gecontroleerd binnenklimaat is dus cruciaal en vraagt om specialistische kennis. SPIE werd gevraagd om een speciale klimaatinstallatie te realiseren zodat het TNO Centre for Optics Manufacturing zich kan onderscheiden als één van de beste locaties van Nederland op het gebied van precisie-optica.

Een bijzondere klimaatinstallatie

De optische componenten worden geproduceerd op diamantdraaibanken. “Om de precisie van de diamantdraaibanken en de kwaliteit van de instrumenten te garanderen, moest er een gecontroleerde omgeving gecreëerd worden. Dit vormde de basis voor het bijzondere project”, vertelt Michael van der Sar, projectleider bij SPIE. SPIE installeerde een speciale klimaatinstallatie waarbij zelfs de kleinste temperatuurschommelingen worden gemeten door vier hoogwaardige sensoren. Aan de hand van deze sensoren wordt de klimaatinstallatie aangestuurd waardoor de wisselingen in temperatuur tot een minimum van een tiende graad worden beperkt. De temperatuur wordt hiermee 24/7 nauwkeurig bewaakt.

Optimale prestaties

De uitzonderlijke instrumenten die door TNO gemaakt worden, spelen een rol in belangrijke domeinen zoals ruimteverkenning. Ze geven met grote zorgvuldigheid de kleinste details weer en dragen bij aan geavanceerde technologische doorbraken voor organisaties zoals de European Space Agency (ESA). Michael: “Ik ben trots op ons team. We hebben een geavanceerde en betrouwbare installatie gerealiseerd die TNO in staat stelt om optimaal te presteren.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.