SPIE beoordeeld als voorloper op ESG in de branche

lines-animated
Lieve Declercq

Voor veel bedrijven is duurzame ontwikkeling één van de grote uitdagingen van deze tijd. Daarom brengt MT/Sprout dit jaar met de SD400 het ecosysteem van de Sustainable Development (SD) in kaart door middel van de rankings, artikelen en infographics. Want wat is Sustainable Development precies? Wat zijn de drivers? En wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen en trends?

Daarnaast is in opdracht van MT/Sprout een grootschalig onderzoek uitgevoerd door Amsterdam Centre for Business Innovation van de UvA, naar welke bedrijven in hun sector vooroplopen op Sustainable Development. Om deze lijst samen te stellen is er onder zakelijke beslissers gevraagd bedrijven te beoordelen op ESG (Ecologisch/ Sociaal/ Governance).

 

Lieve Declercq, algemeen directeur van SPIE Nederland, vertelt vandaag in MT/Sprout over de verduurzamingsrol van SPIE.

“Alle relevante thema’s - van energie, verduurzaming, circulariteit tot biodiversiteit - gaan langs techniek”, zegt Lieve Declercq, algemeen directeur SPIE Nederland. “Dus wij zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing.”

 

“Wij helpen onze klanten om hun ambities ten aanzien van energie te realiseren. Dat gaat over drie pijlers: verschuiving in de energiemix, verbeteren van de energie-efficiëntie en verandering in mobiliteit. Duurzaamheid is daarmee de kern van onze dienstverlening”, legt Declercq uit.

Hierbij betrekt SPIE de hele keten: leveranciers, partners en opdrachtgevers. “Wij maken de nadrukkelijke keuze om te werken met leveranciers die zich willen committeren aan CO₂-reductie en mvo, bijvoorbeeld door EcoVadis-certificering”, zegt Declercq. De eigen doelstelling: in 2025 een CO₂-besparing van 25% ten opzichte van 2019.

Dat het SPIE menens is, blijkt uit het feit dat nu al 46% van hun projecten gelabeld zijn als green share volgens de Europese taxonomy die bepaalt welke activiteiten van een bedrijf gedefinieerd kunnen worden als ‘groen’.

“Daarnaast hebben wij een succesvol intern platform, Aantoonbaar Groen, waar onze collega’s kennis, informatie en initiatieven delen op het gebied van ecologische duurzaamheid”, vertelt Declercq trots. “Onze focus op milieu, maatschappij, onze mensen en de manier waarop wij zakendoen maakt dat SPIE als multitechnisch dienstverlener écht bijdraagt aan verduurzaming.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.