SPIE vervangt sluisdeuren Beukerssluis in Wanneperveen

lines-animated
Beukerssluis

Afgelopen maand werd in de kop van Overijssel de sluisdeuren van de Beukerssluis in Wanneperveen vervangen. Het is een van de natte objecten in het areaal waar SPIE de volledige renovatie voor haar rekening neemt. In totaal gat het om twee sluizen en dertien bruggen. Sjaak Lugtenburg is technisch manager bij SPIE en verantwoordelijk voor het grootschalige project.

Sjaak: “Veiligheid staat hoog in het vaandel bij de provincie, dus het is zaak dat we de objecten veilig maken voor de gebruikers en degenen die er mee werken. Deze Beukerssluis was al 60 jaar oud, dus hard aan vervanging toe.” Het is niet enkel vervanging; het gehele object wordt onder de loep genomen en zo geüpdatet zodat ‘ie weer jaren vooruit kan. Zo zijn er conserveringswerkzaamheden van de stalen onderdelen van de sluis uitgevoerd, zijn er betonreparaties gedaan, is er leuningwerk geplaatst, zijn aandrijvingen gereviseerd en lagers vervangen en gesmeerd.

Na jaren voorbereiden was het eindelijk zover. “Dat is het leuke van ons werk”, zegt Sjaak. “Je bedenkt het allemaal en dan zie je het tot uitvoering komen. Je bent echt verantwoordelijk voor wat je maakt.” Natuurlijk zijn er uitdaging bij zo’n renovatieproject. “Je werkt met bestaande tekeningen, maar het moet in de praktijk nog blijken of die kloppen. Daarnaast zitten er delen onder water, die je dus niet ziet. Zo kwamen we bijvoorbeeld betonschade tegen toen we de sluishoofden droog zetten. Maar echt grote verrassingen zijn we niet tegengekomen. We waren goed voorbereid.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.