Beukerssluis krijgt nieuwe sluisdeuren

lines-animated
Beukerssluis

De provinciale Beukerssluis, gelegen in de Beukersgracht in Wanneperveen (gemeente Steenwijkerland), krijgt vier nieuwe sluisdeuren. De oude sluisdeuren waren 60 jaar oud en zijn versleten. Na het plaatsen van schotten om veilig te kunnen werken, zijn de oude deuren op 7 februari met een hijskraan op een vrachtauto getakeld en afgevoerd. Ze worden voor een groot deel gerecycled. De komende weken worden beide sluishoofden voorbereid op het plaatsen van de nieuwe deuren. Dat gebeurt eind februari en begin maart. Tijdens de werkzaamheden is het scheepvaartverkeer gestremd.

Afmetingen

De nieuwe stalen sluisdeuren wegen na het aanbrengen van alle onderdelen ongeveer 6 ton per stuk. Ze hebben een afmeting van 5 bij 7,5 meter. SPIE heeft vanuit haar vestiging in Wijhe de deuren gefabriceerd en zorgt ook voor plaatsing. De verwachting is dat de nieuwe sluisdeuren weer 60 jaar meegaan. SPIE heeft ook de tandheugel van de aandrijving vervangen. De aandrijving zelf voldoet nog wel na een kleine aanpassing. Op deze wijze probeert de provincie zo goed mogelijk met grondstoffen en financiële middelen om te gaan en objecten ook in de toekomst betrouwbaar en veilig te laten functioneren.

Project

Het vervangen van de sluisdeuren bij Beukers maakt deel uit van een project van 15 bruggen en sluizen waar de komende jaren aan gewerkt wordt. Het gaat vooral om het veilig maken en houden van deze objecten. De provincie voert allerlei soorten werkzaamheden uit, variërend van het plaatsen van borden tot het vervangen van elektrische besturingsinstallaties. Waar mogelijk worden ook onderhoudswerkzaamheden meegenomen.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.