SPIE verduurzaamt perronverlichting van Haags vervoerbedrijf

lines-animated
LED verlichting HTM

Bij een openbaar vervoerbedrijf draait alles om het veiliger, sneller, comfortabeler en efficiënter maken van het vervoer. Bij het Haagse vervoerbedrijf HTM doen ze dat het liefst ook op een duurzame manier. Dankzij de inzet van SPIE draagt de verlichting op de perrons niet alleen bij aan de veiligheid van de passagiers, de verlichting is nu ook duurzaam.

SPIE was al een aantal jaren de vaste onderhoudspartner van HTM. Toen bij SPIE de vraag werd neergelegd om mee te denken over het onderhoud van de perronverlichting, kwamen we met een duurzame en efficiënte oplossing.

De lampen die tot op heden gebruikt werden om de perrons te verlichten, hadden een hoog verbruik vanwege de gasontlading en deze moesten regelmatig vervangen worden. Bovendien was de vervanging een hele klus omdat de montage op drie meter hoogte moest gebeuren met een hoogwerker. Dit kon kosten-efficiënter en duurzamer vond Peter Boer, Business Development Manager bij SPIE. “We zijn begonnen met het inventariseren van 16 RandstadRail stations van HTM in Den Haag en Zoetermeer om uit te zoeken hoeveel er kon worden bespaard. We kwamen uiteindelijk uit bij de verlichting van GreenFox als de beste oplossing”.

Er zijn ongeveer 400 lichtmasten voorzien van een nieuw binnenwerk. “De ombouw van het binnenwerk kwam ter sprake. HTM had al proeven gedaan met andere partijen om het vermogen te testen. Tot op heden konden ze niet de juiste oplossing vinden. GreenFox heeft voor ons een speciale LED-module ontworpen, inclusief aluminium plaat zodat deze een-op-een uitgewisseld kon worden met het huidige binnenwerk”, zo vertelt Jeroen van Tol, assistent projectleider bij SPIE. Normaal gesproken is de overgang naar LED verlichting een eenvoudige stap, maar hier waren de hoge lichtmasten een uitdaging, “de drivers hebben we niet in het armatuur gemonteerd, maar ze zijn los in de lichtmast achter het inspectieluik geplaatst. De driver is een onderdeel dat vaker vervangen zal moeten worden dan een LED-module. Door deze lager in de lichtmast te plaatsen, is er geen hoogwerker meer nodig om drivers te vervangen. Hierdoor bespaar je op onderhoudskosten”, aldus Jeroen.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.