SPIE realiseert installaties voor uitbreiding Bavaria brouwerij in Ethiopië

SPIE-monteurs werken in Ethiopië aan installaties

lines-animated
Monteur in Ethiopie

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, heeft deze week een aantal monteurs afgevaardigd naar Ethiopië. In opdracht van Bavaria zullen zij hun eigen prefab installaties gaan monteren. Hiermee helpen ze Bavaria om de Habesha Breweries uit te breiden om de bierproductie aanzienlijk te kunnen gaan verhogen.

Een knap staaltje vakmanschap

 

In 2015 kreeg SPIE de vraag om het ontwerp van zowel de laag- als hoogspanningsinstallatie voor uitbreiding van de brouwerij te realiseren en te bouwen. Na een definitef ontwerp bepaalde Bavaria dat alles prefab in Nederland moest worden samengesteld. De installatie werd gemonteerd in een zeecontainer met daarin een hoogspanningstrafo van 1600 KvA, een hoofdverdeler en een onderverdeler en zal ter plekke dienst doen als hoog/laagspanningsruimte.

De monteurs van SPIE zijn inmiddels vertrokken en zullen naar verwachting vier weken aan de installaties in Ethiopië werken. Naast het verder aansluiten en installeren van de hoog- en laagspanningsinstallatie, zullen zij tevens de gehele E-installatie van de nieuwe productieplant installeren en aansluiten.

8.000 aandeelhouders

Sinds juli 2015 brouwt Bavaria Habesha-bier; een fris pils uit Ethiopië. Het is een droom van achtduizend Ethiopiërs, die nu aandeelhouder zijn. De markt in Afrika is interessant, omdat de bevolking hard groeit en in landen als Ethiopië ook de economie en daarmee de biermarkt een stijgende lijn laat zien.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.