SPIE maakt Catualiumhof nog veiliger voor bewoners

lines-animated
Alarmsysteem SPIE Catualiumhof

Een prettige woonomgeving start met een veilig gevoel. Dat geldt zeker voor het nieuwe zorgcentrum Catualiumhof, waar bewoners met dementie of somatische klachten vaak niet in staat zijn om zichzelf in veiligheid te brengen als dat nodig is. SPIE dacht mee over effectieve alarmering. Zo worden snel en betrouwbaar de juiste mensen gealarmeerd in noodsituaties.

In veel zorgcentra is ‘stille alarmering’ een bekend begrip. Geen luide sirenes die bewoners doen opschrikken, maar een effectief signaal naar hulpverleners bij brand of noodzaak tot ontruiming. Toch zijn de ervaringen niet altijd positief. Tijdens het werk moeten medewerkers teveel onhandige devices met zich meedragen, zoals piepers en andere mobiele apparaten. Bovendien kunnen ze elkaar soms niet snel genoeg bereiken.

Eén apparaat voor elk alarm

SPIE ging voor Catualiumhof op zoek naar een gebruikersvriendelijke technologie, waarbij één device centraal staat: de mobiele telefoon. We namen contact op met MultiBel, de eerste aanbieder van een wireless silent alarm system (WSAS) in Nederland. Naast hun technische kennis hebben ze een luisterend oor voor de problematiek van de klant. Binnen twee maanden installeerden we samen met MultiBel een nieuw alarmeringssysteem voor Catualiumhof. Alle meldingen komen direct binnen op één toestel.

 

“Het nieuwe wireless silent alarm system is in het dagelijkse werk voor ons écht een verademing. Geen gedoe meer met meerdere apparaten en daarmee meer focus op waar het voor ons echt om draait: een veilig thuis voor onze bewoners.” Guillaume Scheepers, zorgondernemer Catualiumhof

 

Volop functionaliteiten

De WSAS-oplossing van MultiBel alarmeert per locatie of per functie alleen mensen die aanwezig zijn. Dat is een groot voordeel voor medewerkers van Catualiumhof. Zij hoeven niet rond te bellen om te horen wie er dienst heeft; binnen enkele seconden gaat er automatisch een signaal naar dienstdoende medewerkers. Collega’s worden eenvoudig bereikt via de app, sms of telefoon. Het systeem is bovendien flexibel. Nieuwe functionaliteiten kunnen gemakkelijk worden toegevoegd. Denk aan extra mobiele aansluitingen of een alleenwerk-module.

Kansrijk in diverse branches

SPIE ziet veel voordelen in het wireless silent alarm system en is daarom een samenwerking aangegaan met MultiBel. We zien kansen om de WSAS-oplossing toe te passen in diverse branches. Projectmanager Ronald Clerkx: “Het systeem is NEN 2575-4 en ISO/IEC 27001-gecertificeerd en daarmee écht kansrijk op diverse plekken waar snelheid en een betrouwbaar systeem essentieel zijn als er iets misgaat. Denk aan ziekenhuizen, gemeenten of in de industrie.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.