SPIE levert naadloos aangesloten applicatie op software BAM

BAM
lines-animated

Dankzij flexibiliteit in applicatiemanagement van SPIE kunnen de monteurs van BAM Energie & Water huisaansluitingen intekenen

BAM Energie & Water realiseert de infrastructuur die nodig is om energie en water duurzaam op te slaan en te transporteren. Gas, water, warmte en elektriciteit worden van de bron tot bij de eindgebruiker gebracht. BAM vindt het belangrijk dat haar zakenpartners of eindgebruikers individueel keuzes kunnen maken over de beschikbaarheid ervan.

Als onderdeel van de infrastructuur realiseert BAM huisaansluitingen. Deze aansluitingen werden voor een groot deel ingetekend in een programma waarbij de tekensoftware aan vervanging toe was. SPIE heeft de door BAM gemaakte software geïntegreerd met een naadloos aansluitende tekenapplicatie, klaar voor de toekomst.

Applicatie met naadloze koppeling

BAM zocht naar een applicatie met een duidelijke, goed werkende koppeling met het eigen systeem. Deze koppeling bood SPIE met behulp van het systeem DiaFlow. De monteur kan, door de naadloze overgang tussen het systeem van BAM en DiaFlow, makkelijk zijn tekenwerk indienen. De applicatie is Software as a Service (SaaS) en wordt door BAM naast het tekenen van huisaansluitingen ook gebruikt voor het bekijken van KLIC-meldingen.

Bart Hollink, procesmanager bij BAM, is tevreden: “Toen we de keuze gingen maken welke tekenapplicatie we gingen gebruiken vroegen we aan SPIE: “Staan jullie open voor meetstokken?” SPIE gaf aan: “Daar willen we zeker wat mee.” Dat was voor BAM het signaal om met SPIE verder te gaan. Intussen is het mogelijk om huisaansluitingen in te tekenen met meetstokken en getuigt de samenwerking van pragmatisch meedenken en innoveren.”

Key users staan centraal

De nieuwe applicatie vraagt wel wat aanpassingsvermogen van de monteurs die hiermee werken. De gegevens die zij met de GPS meetstokken verzamelen worden op een andere manier ingediend dan voorheen. Hollink: “Een kleine uitdaging was het trainen van de monteurs. Hier vervullen de uitvoerders en key users een belangrijke functie. Maar van begin af aan hadden wij, SPIE en BAM, met elkaar een duidelijke communicatie en goede mentaliteit.”

Deze waardering werkt twee kanten op. Ook SPIE ziet de samenwerking met BAM als zeer goed. De medewerkers van BAM zijn scherp, denken goed mee en verwachten ook kwaliteit. Alle ingrediënten voor een goede samenwerking. “Tezamen hopen we in de toekomst in nog meer wensen te kunnen voorzien op dit vakgebied”, aldus Bart Hollink. “Ik hoop dat we samen blijven vernieuwen en dat het voor de monteur alleen maar makkelijker wordt gemaakt. Dat doen we graag samen, want SPIE is ook pragmatisch en wil vooruit.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.