Samen bouwen aan een beter VieCuri Medisch Centrum

VieCuri project SPIE
lines-animated

Vorige maand ondertekenden SPIE en VieCuri een overeenkomst voor de nieuwbouw en renovatie van het OK-complex en de afdeling Medische Beeldvorming. SPIE is sinds 2006 de bouwpartner van VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Binnen dit project is SPIE vanaf het eerste moment betrokken en verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties.

Het totale project beslaat ca 11.000 m2, waarvan circa 60% nieuwbouw en 40% renovatie. Omdat de OK’s en scanapparatuur altijd beschikbaar moet blijven, gaan we voor een gefaseerde aanpak. Eerst leveren we de nieuwbouw op en dan gaan we aan de slag met de renovatie van het bestaande pand. Het resultaat is een goed georganiseerde ‘Hotfloor’; dat wil zeggen dat de afdelingen medische beeldvorming en OK-centrum straks optimaal geïntegreerd zullen zijn met de spoedeisende hulp, de centrale sterilisatie en met de kliniek. Hoe korter de afstanden tussen deze afdelingen voor intensieve zorg, hoe veiliger er gewerkt kan worden.

Het project zal gefaseerd uitgevoerd worden van 2022 tot en met 2025. Bij VieCuri wordt samengewerkt in een vast bouwteam; SPIE voor de elektrotechnische installatie, Croonwolter&dros voor de werktuigbouwkundige installaties en Cornelissen Bouw voor het bouwkundige deel.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.