Nieuwe Botlekbrug nu grootste en hoogste hefbrug van Europa

lines-animated
Botlek

In 2015 werd de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. Het consortium A-Lanes A15 was verantwoordelijk voor 85 kilometer extra rijstrooklengte en een nieuwe, bredere en hogere Botlekbrug. De Botlekbrug was een knelpunt voor vrachtverkeer en scheepvaartverkeer, omdat hij te smal en te laag was.

Bij de bouw van de brug werkt A-Lanes A15 nauw samen met Waagner Biro Bridge Systems. Als onderaannemer van Waagner Biro Bridge Systems was SPIE verantwoordelijk voor de energie-installatie en besturing van de elektrische aandrijving van de nieuwe Botlekbrug, dat nu de grootste en hoogste hefbrug van Europa is.

Toen de bouw bijna afgerond was, bedacht een groep medewerkers van SPIE een ludieke stunt: gewapend met auto’s, busjes, een vrachtwagen, vlaggen en de bijbehorende PBM’s werden de medewerkers gefotografeerd terwijl de brug – onder zware veiligheidseisen – omhoog ging. Op het moment dat het wegdek in de top zat, werden foto’s gemaakt vanuit een hoogwerker. Hiermee zijn de medewerkers een van de eersten en waarschijnlijk ook de laatsten die ooit op een brugdek mee omhoog mochten.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.