Eerste duurzame hoogspanningsstation geopend

Zonnepanelen Emmeloord
lines-animated

Vanmiddag werd het duurzame hoogspanningsstation Emmeloord Zuidervaart geopend. Het is het eerste hoogspanningsstation van Nederland dat zelf stroom produceert. SPIE sloot de 80 zonnepanelen aan die op het dak van het installatiegebouw liggen en begeleidde het bouwtraject van A tot Z. Het station is klaar om in gebruik te worden genomen.

TenneT heeft Emmeloord Zuidervaart gebouwd als een pilot voor een groen en duurzaam hoogspanningsstation. Bij de aanpassing en de inpassing is gestreefd naar een duurzaam ontwerp en bouw. Deze zonnepanelen voorzien een groot deel van het stroomverbruik van het station. De ervaringen van dit station worden gebruikt voor station Vierverlaten, waar SPIE ook nauw bij betrokken is. Jan Arends, directeur van de infra-tak van SPIE: “In onze partnership met TenneT zijn we continu bezig met het verbeteren van kwaliteit en veiligheid. Het is mooi dat we dit nu ook op het gebied van duurzaamheid kunnen doen.“

Het elektriciteitsnetwerk is met de komst van het nieuwe hoogspanningsstation en de aanpassingen van de gehele hoogspanningsinfrastructuur voor de aansluiting van windpark Noordoostpolder versterkt en klaargemaakt voor de (duurzame) toekomst.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website