380 kV voor station Rilland

Nieuwe hoogspanningsverbinding geeft Zeeland meer capaciteit

Middenspanning
lines-animated

SPIE is in opdracht van netbeheerder TenneT begonnen aan de realisatie van een nieuw 380 kV hoogspanningsstation in het Zeeuwse Rilland. SPIE is verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van het gehele hoogspanningsstation, inclusief de civiele bouwkundige werken.

De uitvoering gaat op 1 juni 2017 van start

Door de aanleg van een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding van station Borssele naar station Rilland kan de verbinding Zuid-West 380 kV nettechnisch verdeeld worden in een deel west (Borssele-Rilland) en een deel Oost (Rilland-Tilburg). Vooral voor deel west is dit van groot belang, om het risico op uitval door onvoldoende transportcapaciteit voor productie te beperken. Het huidige net in Zeeland is maximaal belast; er is geen capaciteit meer beschikbaar voor nieuwe energieleveranciers. Zeker na de aankondiging van de Minister van Economische Zaken van een nieuw windmolenpark voor de kust van Walcheren is het dus van essentieel belang dat er uitgebreid wordt.

Snel schakelen

SPIE kon na het tekenen van de overeenkomst met TenneT direct aan de slag met de engineering van het hoogspanningsstation, zodat de uitvoering op 1 juni 2017 van start kan gaan. Het wordt een groot station: het oppervlak beslaat ruim vijf voetbalvelden. Op 21 december 2018 moet het werk worden opgeleverd, zodat het station inbedrijf genomen kan worden.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website