Grootste industriële zonnepark van Limburg geopend

lines-animated
zonnepark

Op 15 maart is het splinternieuwe zonnepark Louisegroeve officieel in gebruik genomen. Onder toeziend oog van SPIE-collega Peter Grispen, want het was SPIE dat verantwoordelijk was voor de aansluiting van het park.

Als de zon volop schijnt, is het met een capaciteit van 3,4 megawatt, in staat om bijna duizend huishoudens van stroom te voorzien. Omgerekend naar de energiebehoefte van Chemelot kan de zonneweide ongeveer 1 procent van de stroom leveren die de chemische fabrieken nodig hebben. Tijdens de openingsplechtigheid werd dan ook benadrukt dat initiatieven als dit slechts het begin zijn van de energietransitie.

Zonnepark Louisegroeve is vooralsnog de grootste solar installatie van Limburg met een oppervlakte van 5,7 hectare en 10.573 zonnepanelen. De zonnepanelen wekken gezamenlijk jaarlijks 3200 MegaWatt-uur (MWh) aan hernieuwbare energie op die wordt teruggeleverd aan het openbare net en ca. 1000 huishoudens van duurzame elektriciteit voorziet.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.