SPIE sluit prestigieus zonnepark in dynamische omgeving aan

Groene Hoek maakt zich op voor deel 2

Groene Hoek
lines-animated

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, bereidt zich voor op de levering, installatie en aansluiting van het inkoopstation van het tweede deel van Solarpark Groene Hoek in Hoofddorp.

De eerste fase van het solarpark werd vorig jaar in gebruik genomen. Voor de tweede fase heeft TRIO Investment BV ervoor gekozen om de installatie met vijf middenspanningsstations te bouwen op een terrein zo groot als zo’n 38 voetbalvelden. Er zijn 64.294 zonnepanelen geplaatst die meer dan 18.000 megawattuur elektriciteit produceren voor 5.200 huishoudens.

SPIE verzorgt, net als bij de eerste fase, de netverbinding. Voor opdrachtgever TRIO Investment BV is dit het eerste project in Nederland en had aan SPIE een juiste partner om haar wegwijs te maken in de Nederlandse wet- en regelgeving van energiedistributie. SPIE coördineert het project met de netwerkbeheerder en is verantwoordelijk voor het inkoopstation en daarmee de aansluiting van dit prestigieuze zonnepark.

Over Trio Investment BV

Trio Investment BV is een duurzame energie-investeringsmaatschappij die zich voornamelijk richt op de EMEA en Amerikaanse regio. De expertise van Trio Investment BV komt voort uit de ruime ervaring van haar groepsmaatschappijen en aandeelhouders in de internationale projectfinancierings- en energiesector. Trio werkt momenteel aan een pijplijn van projecten in Europa van meer dan 1250 MW. In samenwerking met technische en juridische topadviseurs en EPC-bedrijven heeft Trio raamovereenkomsten met twee grote West-Europese pensioenfondsen als institutionele beleggers.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.