Goede, constante kwaliteit door optimaal onderhoudsproces

DOC kaas
lines-animated

In het oosten van het land werkt SPIE met haar business unit Maintenance voor een innovatief Nederlands A-merk van bakkerijproducten. Als A-fabrikant is men altijd gericht op goede en constante kwaliteit. En dus is men altijd gericht op de borging hiervan. Een zorgvuldig afgeleid onderhoudsproces en gekoppelde verbetercyclus waarborgt zowel de kwaliteit als de leverbetrouwbaarheid. De fabrikant wilde daarnaast de prestaties van de productielijnen optimaliseren en betrouwbaar maken. Dit is waar SPIE met haar expertise aansloot.

Vanuit een analyse van de huidige situatie werden aandachtsgebieden en prioriteiten bepaald. De organisatie heeft een duidelijke visie op het menselijke aandeel in het proces en dus werd daar extra aandacht aan gegeven. De aanwezige kennis en middelen bij de klant werd gebruikt en begeleid door de maintenance professional van SPIE. Samen werd er gewerkt aan structuur, inrichting, borging en optimalisatie van onderhoud. Onderhoudsstops werden geoptimaliseerd door duidelijke werkafspraken te maken en deze te borgen in een onderhoudsbeheersysteem (OBS). Het OBS is ingericht conform auditrichtlijnen.

Met deze acties en het continu coachen van de betrokkenen is het onderhoudsproces goed ingericht en kan nu gericht worden verbeterd. De basis voor inzicht, beheer en continue verbetering van de installatie is gelegd. De verschillende afdelingen zijn veel meer op één lijn gekomen over de gezamenlijke doelen, verantwoordelijkheden en de wijze van optimaliseren.

Het resultaat van dit veranderproces is dat er nu hoogwaardige kwaliteitsproducten worden geproduceerd tegen een marktconforme prijs.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.