PRO: samenwerken aan educatie en veiligheid in de industrie

Trainingsunit
lines-animated

Zeven industriële contractors hebben zich verenigd in het Project Realisatie Oefenplant (PRO). Het zijn: Stork, Croonwolter&dros, SPIE, Mourik Services, Engie, Mammoet en Bilfinger Industrial Services. Samen realiseren zij, in opdracht van Deltalinqs, de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt.

Onlangs zijn de eerste palen geslagen voor de RDM Training Plant. “Het is een uniek project”, zegt Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs, de Rotterdamse belangenorganisatie voor haven en industrie. “De RDM Training Plant voorziet in een grote behoefte en haakt in op belangrijke ontwikkelingen in de industriële sector”, stelt Asselbergs.

"Het is een uniek project"

RDM training plant

 

De RDM Training Plant biedt een levensechte oefenomgeving, waar onderwijs en bedrijfsleven veel aan zullen hebben. Algemeen erkende certificaten voor belangrijke industriële trainingen, met de nadruk op het toetsen van inzicht in veiligheid. De oefenfabriek ligt nu nog in onderdelen op de kade bij de RDM Campus op Rotterdam Heijplaat. Het is een oude rubberfabriek van Shell, die is ontmanteld en nu opnieuw wordt opgebouwd voor trainingsdoelen. Asselbergs: “De totale kosten zijn 4,5 miljoen euro, die evenredig zijn verdeeld onder het Rijk, de gemeente Rotterdam inclusief het havenbedrijf Rotterdam, en het bedrijfsleven. Ik vind het fantastisch dat zoveel industriële aannemers het belang van de RDM Training Plant inzien.” Naar verwachting worden in de oefenfabriek vanaf het voorjaar zo’n veertig opleidingen aangeboden, variërend van ‘werken op hoogte’ en ‘herkennen van risico’s’ tot beroepstrainingen als flensmonteur, isolatiemedewerker of hogedrukspuiter.

Cees Jan Asselbergs is blij met de vorming van PRO

‘Zij steken hun nek uit om deze unieke startup van de grond te krijgen en dat is geweldig. Het is een showcase van samenwerking tussen contractors. Ze zetten samen iets neer dat een hoger doel dient: gestandaardiseerde opleidingen en certificaten, maar ook een stuk training aan de nieuwe generatie medewerkers in de industrie.’

RDM trainingsplant

“PRO bestaat uit zeven vooraanstaande contractors die de industrie een warm hart toedragen, dezelfde hoge veiligheidsstandaard delen en de ambitie hebben het veiligheidsniveau door educatie verder te verhogen”, zegt Sales Director Jaap Reijntjes van Croonwolter&dros. “We zijn het aan onze stand verplicht om daar een bijdrage aan te leveren”, voegt CEO Bilfinger Ruud van Doorn daar aan toe. “Daarom hebben wij met z’n zevenen gewoon gezegd: wij gaan er voor zorgen dat de RDM Training Plant er komt. Meer veiligheid in de gehele industriële keten is niet alleen een taak voor de overheid en de fabriekseigenaren. Ook wij als contractors leveren er een bijdrage aan.”

Bron: Bilfinger Industrial Services

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.