Eén van Nederlands grootste zonneparken geopend op Shell Moerdijk

Zonnepark Shell Moerdijk
lines-animated

Vorige week opende Anne-Marie Spierings, gedeputeerde Energie van de provincie Noord-Brabant één van Nederlands grootste zonneparken. Het zonnepark op Shell Moerdijk telt 76.000 zonnepanelen en levert stroom aan de productiefaciliteiten op het chemiecomplex. SPIE was in dit project medeverantwoordelijk voor de aansluiting van hoogspanningskabels voor dit zonnepark.

“We hebben de kabels gelegd vanaf het 30 kV hoogspanningsstation op het Shell-terrein naar het eerste station van het solar park en deze vervolgens aangesloten”, vertelt Edwin van Muijen, projectmanager van SPIE.

In slechts 35 dagen tijd werden 76.000 zonnepanelen geïnstalleerd. “Dit is een zichtbare en concrete stap voor Shell Moerdijks energietransitie,” zegt Richard Zwinkels, General Manager van Shell Moerdijk.

Energietransitie

Het zonnepark heeft een piekcapaciteit van 27 megawatt, dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van 9.000 Nederlandse huishoudens. “Theoretisch gezien zouden we hiermee alle woningen in de dorpen in de directe omgeving van Moerdijk van stroom kunnen voorzien,” vertelt Zwinkels. “Het zonnepark is een duidelijke stap in de goede richting, toch is het maar drie procent van ons totale elektriciteitsverbruik. Om de energietransitie te laten slagen is meer dan één oplossing nodig, er moet een combinatie aan maatregelen worden getroffen. In de komende jaren zullen nog meer maatregelen volgen, de een na de ander.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.