Duurzame renovatie DNB van start

lines-animated
DNB

De Nederlandsche Bank contracteert SPIE voor de renovatie van haar hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam, waarbij verduurzamen en circulariteit een belangrijke rol spelen.

Na een energieke bouwteamfase, waaraan SPIE (voorheen Worksphere) vanaf 2019 deelneemt, is een kloppend technisch ontwerp tot stand gekomen. De renovatie geeft een duurzame verbeterslag van een technisch versleten gebouw. Goed onderhouden maar gedateerd, verdient het pand herstel naar zijn oorspronkelijke kwaliteiten. Na de verbouwing voldoet het gerevitaliseerde hoofdkantoor aan alle eisen van wet- en regelgeving én de duurzaamheid ambities van De Nederlandsche Bank (DNB). SPIE won eerder de Europese tender en werkte in bouwteam samen met Mecanoo, Valstar Simonis, DGMR, Pieters Bouwtechniek, Stevens Van Dijck / Laanbroek Schoeman Adviseurs het ontwerp verder uit.

Van ontwerp tot realisatie

DNB en SPIE tekenden op 16 december de aannemingsovereenkomst voor de renovatie. Het is nu tijd om het ontwerp tot realisatie te brengen! Na een reeds gemaakte start in de circulaire demontage, gaan wij verder met de integrale realisatie van het pand. Van demontage tot bouw, van constructie tot installatie, van terrein tot inrichting, zullen wij de realisatie van dit markante pand gaan uitvoeren.

Open, duurzaam en toekomstbestendig

Het pand krijgt een eigentijdse en open uitstraling door de toepassing van veel glas. Daarnaast wordt in een deel van het pand een voor publiek toegankelijk ontmoetingscentrum gerealiseerd. Midden 2023 zal het resultaat voor de gebruikers, voor de stad Amsterdam en voor alle Nederlanders, zichtbaar zijn. Het gebouw wordt verduurzaamd – BREEAM Outstanding en WELL Platinum – zodat het vanaf 2023 aan alle wettelijke eisen op het gebied van klimaat en duurzaamheid voldoet. Aan de vergroening van het pand dragen onder andere bij: het vervangen van de gebouwinstallaties door duurzame en moderne technieken die het gebruikscomfort verhogen, lokaal opgewekte energie van onder andere zonnepanelen, toepassing van innovatieve gevelconcepten die de kwaliteiten van het bestaande pand in ere houden en verbeteren. Door inzet van duurzame systemen en circulair materiaalgebruik werken we gezamenlijk met De Nederlandsche Bank aan een voorbeeldproject.

Digitaal en integraal

Rekening houdend met de wensen van de eindgebruikers en het bedrijfsproces van DNB zet SPIE al haar expertise op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, bouwkunde, verduurzamen en digitaliseren in. De revitalisatie van het pand is geheel in BIM ontworpen. Ook de realisatie gaan we volledig BIM-gestuurd uitwerken, uitvoeren en opleveren. Dit geldt evenzo voor de beheer- en onderhoudsfase. In samenwerking met DNB en haar adviseurs draagt SPIE zo bij aan een bedrijfszekere en prettige werkomgeving waarbij slimme keuzes op het gebied van verduurzaming zijn gemaakt.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.