SPIE en Glasvezel Helmond garanderen samen een betrouwbaar glasvezelnetwerk

lines-animated
Tekenmoment

SPIE heeft haar handtekening gezet onder een vijfjarige overenkomst voor het beheer en onderhoud van het glasvezelnetwerk in de gemeente Helmond. Hiermee breiden beide partijen de bestaande samenwerkingsovereenkomst uit, waardoor netwerkeigenaar Glasvezel Helmond en specialist SPIE gezamenlijk de volgende fase van het Helmondse glasvezelnetwerk ingaan. Helmonders weten zich de komende jaren verzekerd van een snelle, stabiele en toekomstbestendige glasvezelverbinding.

Al sinds 2018 werken SPIE en Glasvezel Helmond samen om heel Helmond van glasvezel te voorzien. Met de afrondende werkzaamheden in de Helmondse binnenstad sluit Glasvezel Helmond momenteel de laatste straten op het glasvezelnetwerk aan. Daarmee komt het einde van de aanlegfase in zicht en dient de volgende fase zich aan: die van het beheren en onderhouden van het volledige glasvezelnetwerk.

Sinds het realiseren van de eerste glasvezelaansluitingen in Helmond verzorgt SPIE het netwerkbeheer en -onderhoud in de reeds opgeleverde wijken. Momenteel omvatten de activiteiten het reconstructiebeheer, het verhalen van schades, preventief en correctief onderhoud (inclusief storingsafhandeling op basis van 24/7 beschikbaarheid) en het volledig afhandelen van KLIC-meldingen. Met het oog op de aankomende beheer- en onderhoudsfase deed SPIE, op verzoek van Glasvezel Helmond, een aanbieding om deze activiteiten uit te breiden met een leverstraatmodule, het realiseren van na-aansluitingen en patching en om daarnaast ook het volledige beheer van de wijkcentrales, inclusief het beheren van de cityringvezels en rackspaces te verzorgen.

Het ontzorgen van Glasvezel Helmond vormt de rode draad in deze hernieuwde samenwerking. SPIE neemt hierin 24 uur per dag en 7 dagen per week de verantwoordelijkheid voor alle beheer- en onderhoudsactiviteiten van het glasvezelnetwerk. Met de inzet van ons Network Operations Centre (NOC) en technisch specialisten – ondersteund door een op maat gemaakte softwarepakket – biedt SPIE nauwkeurige netwerkregistratie en -monitoring waardoor Glasvezel Helmond altijd actueel inzicht en overzicht heeft. Zo zijn zij volledig in control bij het vervullen van haar rol als netwerkeigenaar en zijn Helmonders verzekerd van een optimaal presterend en functionerend glasvezelnetwerk.

Pepijn van de Zanden van SPIE is content met de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst : ″We geven een mooi vervolg aan ons partnerschap. Hierin staan eerlijkheid, openheid en doorlopende communicatie centraal en van daaruit bouwen wij gezamenlijk aan een snelle en stabiele internetverbinding. Vanuit die waarden werken wij in de aankomende periode de overeengekomen afspraken en procedures verder uit, zodat onze werkzaamheden per 1 oktober 2023 officieel van start gaan. Wij zijn erg blij met het uitgesproken vertrouwen en kijken ernaar uit om ook in de komende jaren, vanuit een prettige samenwerking, het beheer en onderhoud voor 40.000 Helmondse glasvezelaansluitingen te verzorgen!″

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.