Bijzondere boring doorkruist de Maas

Boring Maas SPIE
lines-animated

Afgelopen juni realiseerde SPIE in samenwerking met Holland Drilling een bijzondere boring voor het 'Glasvezel Buitenaf' project. In dit project worden glasvezelaansluitingen aangelegd voor woningen. Om de koppeling te kunnen maken tussen het eerder aangelegde glasvezelnetwerk noordwest in Kessel en het nieuwe gebied noordoost in Belfeld werd de Maas doorkruist.

Voor dit omvangrijke project zijn er over een afstand van 500 kilometer graafwerkzaamheden uitgevoerd en 1400 glasvezelaansluitingen geïmplementeerd. Om de twee gebieden met elkaar te verbinden was een boring van 290 meter lang nodig. Nu is deze lengte niet uitzonderlijk, maar de locatie en de diepte van de boring maakte het wel erg bijzonder. Zo werd er geboord op 13 meter onder de Maasbodem en op 19 meter onder het maaiveld. Vanwege de samenstelling van de bodem en de diepte van de boring is gebruik gemaakt van een speciale HDPE – buis SDR 9; een buis met een extra afwijkende wanddikte.

Deze werkzaamheden leveren mooie beelden op, bekijk de video van Holland Drilling

Projectupdate: SPIE blaast glasvezel door in Limburg

Van Siebengewald tot aan Echt, aan de rechterkant van de Maas is deze week weer veel glasvezel opgeleverd door de collega’s van SPIE. Vanuit de eerdergenoemde Maasboring is een enorm gebied vrijgekomen waar het glasvezelsignaal aan gekoppeld kan worden.

Sinds deze week hebben de bovenste gebieden van Noord-Limburg straatkasten met een actief signaal, dit gaat om buitengebieden met ruim 400 klanten.

Tijdens het graven voor glasvezel is SPIE bovenin Limburg begonnen met graven, in de richting van de Maas. Pas toen daar aangekomen werd, kon het signaal worden gekoppeld aan het zojuist gelegde glasvezel. Na het inpluggen van de symbolische stekker konden in een klap alle woningen worden aangesloten.

Het graafwerk kostte een half jaar met een team van gemiddeld 8 ploegen van zes man. Er is dus hard gewerkt en ze zijn nog niet klaar. Momenteel graaft SPIE verder in de richting van Echt, waar in Q1 2021 ook het gehele gebied voorzien moet zijn van glasvezel.

De Maasboring was een bijzonder project, dankzij dat project is er veel meer gebied te bereiken.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.