Op projectlocaties met de SPIE-fiets, gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

lines-animated
SPIE-fiets over projectlocatie

In het kader van duurzaam ondernemen heeft SPIE bedrijfsfietsen in huisstijl laten maken door BrandBikes. De fietsen zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met de sociale werkplaats Pantar, de grootste sociale werkplaats in de regio Amsterdam, worden de bedrijfsfietsen op een assemblagelijn in elkaar gezet. Op deze manier werkt iedere deelnemer mee en krijgen zij opnieuw een kans op de arbeidsmarkt.

Deze sociale manier van produceren sluit goed aan op het MVO gedachtegoed van SPIE. Daarnaast zijn fietsen natuurlijk ook een duurzame manier van jezelf transporteren in de bouw, wat ook maakt dat er voor bedrijfsfietsen is gekozen. Zeker gezien het gegeven dat binnensteden steeds minder goed toegankelijk worden voor auto’s, maakt dat de SPIE-bedrijfsfietsen een uitstekend alternatief vormen hiervoor.

Project Noordzeekanaal

De SPIE-fietsen worden bijvoorbeeld ingezet op het sluizencomplex bij het Noordzeekanaal, de doorgaande route over het complex is voor onbepaalde tijd alleen geopend voor niet-gemotoriseerd verkeer. De geproduceerde bedrijfsfietsen zijn ook volledig in onze huisstijl. Zo zijn de frames en spatborden volledig in onze eigen kleurstelling gespoten en zijn ze voorzien van een handgemaakt krat met gegraveerd logo. De handgemaakte kratten voorop zijn gevuld met gereedschap, zo kunnen onze medewerkers zich nu gemakkelijk over de route verplaatsen. De gepersonaliseerde bedrijfsfietsen zorgen voor meer zichtbaarheid in de omgeving waar de projecten worden uitgevoerd. De SPIE-fietsen zijn ook op andere projectlocaties al met veel enthousiasme in ontvangst genomen.

Dennis Calkhoven vertelt: ‘’De fietsen worden gebruikt voor het verkeer tussen verschillende panden van onze klant. De fiets is vaak sneller dan de auto als er geen grote spullen vervoerd moeten worden, bijvoorbeeld als het voor een opname is.’’ Alex Söntgerath vult aan: ‘’We zijn zeer tevreden over de fietsen! De locaties waar wij werken zijn vaak groot van oppervlak en in de meeste gevallen is de werkplek van de Technicus wat verder verwijderd van de keet c.q. container. Hier komen de fietsen goed van pas! We hebben nu drie fietsen op dit project in gebruik en als het project af is gelopen gaan de fietsen mee naar een ander project.’’

Als dé multitechnische dienstverlener van Nederland hebben wij een belangrijke rol in de energietransitie. Deze SPIE-fietsen zijn weer een stapje in een schonere wereld voor iedereen.

Op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voelt SPIE een enorme verantwoordelijkheid. Duurzaamheid is de kern van onze dienstverlening. Wat wij doen heeft impact. Ook als het gaat om maatschappelijke vraagstukken. SPIE richt zich op vier pijlers: onze mensen, milieu, zakendoen en de maatschappij. Hierbij betrekt SPIE de hele keten: leveranciers, partners en opdrachtgevers.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.