Assetmanagement

lines-animated
Assetmanagement

Hoe bepaal ik de juiste verhouding tussen de prestatie van mijn installaties, de kosten en risico’s? De huidige markt wordt gekenmerkt door een krapte op de arbeidsmarkt, vergrijzing, een intensiever gebruik van de assets en snelle technologische ontwikkelingen. Om een antwoord te geven op deze veranderende marktvraag is de bedrijfsvoering van SPIE gebaseerd op assetmanagement: vanuit het principe Line of Sight ondersteunen wij de doelen van onze klanten die zij met hun assets moeten behalen.

De uitdagingen van assetmanagement

Assetmanagement is onbetwist een essentiële verbinder in het optimaal inzetten van de (beperkte) resources bij gecoördineerde activiteiten van een organisatie om waarde te realiseren uit assets. Hierbij streeft men naar een evenwicht tussen prestaties, kosten en risico’s zoals behoud van License to Operate. Structureel assetmanagement kan helpen bij het vinden van de optimale balans tussen productiviteit, beschikbaarheid en onderhoudskosten (correctief versus preventief). Met jarenlange ervaring in vrijwel alle markten en met een multidisciplinaire aanpak, is SPIE is een uitstekende partner om dit traject mee aan te gaan. SPIE als Service Provider in de rol van Asset Manager.

Assetmanagement SPIE
Assetmanagement SPIE

Voorspellend onderhoud: een bijdrage aan duurzaamheid

Te vroeg onderhoud plegen of te laat resulteert in verspilling of storingen. Wat is het optimale moment van preventief onderhoud? In de meeste gevallen kan de installatie dat zelf aangeven. Hoe? Dankzij de inzichten van sensoren en datasystemen is voorspellend onderhoud (Predictive Maintenance) mogelijk.

Kritieke componenten van een installatie kennen een faalcurve met een p-f interval. Vanaf het punt P op de curve is onderhoud gewenst en op punt F (van failure) komt het onderhoud net te laat. Deze faalcurven komen tot stand door data inwinning met behulp van sensortechniek of via het uitlezen van PLC’s en SCADA. SPIE voegt aan deze ruwe data intelligentie toe middels algoritmen. Deze algoritmen zijn gebaseerd op onze vakkennis (de oude wereld) en data-analyse (de nieuwe wereld).

Potential fail assetmanagement
Potential fail assetmanagement

 

Klik op de afbeelding om te vergroten

Onze aanpak in assetmanagement

SPIE heeft jarenlange kennis en ervaring in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van installaties. Juist hierdoor zijn wij in staat om een adviserende rol te spelen en meer waarde te realiseren uit de installaties van onze klanten. Wanneer gaat onderhoud over in renovatie of vervanging en verduurzaam je assets? Wij zorgen voor een juiste balans in de prestaties van de installaties, de kosten die daarmee gemoeid zijn en een acceptabel risico. Wij zijn de Asset Manager die uitvoert en adviseert. Dat is pas een toegevoegde waarde.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.