Zorgprofessionals moeten kunnen vertrouwen op techniek

Trend Blog – gezondheid & welzijn

Han-Michiel
lines-animated

Ik ben Han-Michiel Verroen, Business Development Manager bij SPIE binnen de Business Unit Healthcare. Binnen Healthcare werk ik samen met ongeveer 100 collega’s om Healthcare klanten te bedienen.

Zorgmedia is al meer dan tien jaar mijn specialiteit. Het fijne is dat ik binnen onze Business Unit ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en GGZ-instellingen nu, naast een brede ICT-dienstverlening, ook kan voorzien in elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen. Alles wat technisch is in een zorggebouw kunnen wij leveren. Echter, onze meerwaarde zit vooral in het toevoegen van zorgspecifieke kennis en kunde aan generieke dienstverlening. We hebben verstand van medische certificeringen en normeringen, we spelen in op en houden ons aan medische procedures en ontzien en ondersteunen daarmee onze zorgklanten.

Mijn missie: zorgen dat zorgprocessen steeds beter worden ondersteund met techniek.

Vooral nu tijdens de coronacrisis, is het belangrijk dat zorgprofessionals kunnen vertrouwen op techniek. Dat een verpleegkundige erop kan vertrouwen dat het verpleegoproepsysteem gewoon werkt, maar ook dat de facilitair manager van een zorghotel kan rekenen op zijn Stille Ontruimingsinstallatie.

Een heikel punt is nu ventilatie. Wij zijn binnen SPIE, dus niet alleen in onze Business Unit, bezig met innovatieve concepten die direct uitgerold kunnen worden. Zo zijn we waarborgleverancier voor UVC-lampen. Met deze gekwalificeerde oplossing zorgen we ‘plug and play’ voor oppervlakte desinfectie en luchtventilatie ineen. We leveren aan klanten met locaties waar veel bezoekers komen thermografische poorten waarmee de temperatuur, zonder enige vorm van aanraking, van meerdere passanten per seconde gemeten kan worden. Bij een te hoge temperatuur gaat er een signaal naar het systeem en kan direct de bezoeker met koorts worden opgespoord.

We plaatsen en servicen triagetenten bij ziekenhuizen, zoals bijvoorbeeld in het Erasmus MC van Ernst Kuipers en Diederik Gommers. In dit ziekenhuis hebben we tijdens de eerste Coronagolf ook diverse oude, ongebruikte afdelingen geheel gereed gemaakt om weer in bedrijf te worden gesteld. Dit gaat van het er weer opzetten van het water, het spoelen van legionella, het geheel vervangen van verlichting tot het leveren en installeren van Hospitalty TV’s.

In een ander ziekenhuis hebben we in maart binnen twee weken 150 tablets uitgerold met daarop de volledige software inrichting voor het doen van service oproepen, het kijken van TV, internetten en video bellen met het thuisfront.

Belang

“Tijdens de Corona maken we het verschil. Ons ondernemerschap en de inzet van al onze fantastische collega’s is iets om heel trots op te zijn. Ik werk graag bij SPIE en kan mijn steentje bijdragen in deze moeilijke tijd. Hopelijk wordt het snel weer ‘normaal’, maar ook als dat niet zo is, dan geef ik blijvend gas om met ons enthousiaste team de zorg bij te staan, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kerntaak.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.