Een sprong in de tijd met Jacco Saaman

lines-animated
Jacco

Welkom in 2033! Hoe zie jij eruit? En wat is er veranderd in de wereld? Rijden we nog op benzine? Werken we nog aan dezelfde projecten? Voor jou is 10 jaar misschien best een stap vooruit. Niet voor Jacco Saaman. Hij denkt dagelijks na over de toekomst van ons bedrijf.

“Kies jij liever voor de comfort seat of wil je een nieuwe wereld verkennen? Als wij over 10 jaar nog de beste willen zijn, dan moeten we wel vooruit kijken. We zijn druk aan de slag met een nieuwe strategie voor SPIE. Welke nieuwe technieken komen er op de markt? Wat vraagt dat van onze competenties? In welke markten liggen kansen voor SPIE?"

Digitaal en innovatief

Het mooie van innoveren is: we zijn niet alleen. Onze leveranciers werken hard aan nieuwe technieken. Bijvoorbeeld voor hydrauliekkoppelingen, duurzame verlichting of laadinfra. Techniek wordt steeds meer digitaal, waardoor we volop data kunnen verzamelen en analyseren. Zo kunnen we onderhoud voorspellen en processen verbeteren en energiezuiniger maken.

De kracht van SPIE is dat we al die innovatieve technieken kennen én op een goede manier inzetten voor onze klanten. Slimme systeemintegratie noemen we dat. Door een optimaal samenspel tussen al die systemen kunnen onze klanten kosten en energie besparen.
 

“Wij realiseren een hele nieuwe situatie.”


Appeltjesgroen en circulair

Hergebruik van materialen wordt steeds belangrijker. Dat komt onder meer door een tekort aan lithium en kobalt in de wereld. Een auto gaat niet meer naar de schroot, maar wordt compleet ontmanteld om onderdelen te kunnen hergebruiken. Volledige circulariteit!

Kopieer dat eens naar onze dagelijkse praktijk. Hoe kunnen wij materialen een tweede of derde leven geven? Dat is een enorme verandering van denken. En wist je dat duurzame energie nóg groener kan? Bijvoorbeeld door de energie op te wekken waar het verbruikt wordt. Dat is de toekomst en zo is er minder transport nodig.
 

“Van opleiding naar handleiding”


Robot als collega

Groot onderhoud van een luchtbehandelingskast of metaalbewerkingsmachines? Grote kans dat robots en drones over 10 jaar een deel van ons werk kunnen overnemen. Ze zijn super nauwkeurig en goedkoop. Zo hebben we voor beheer en onderhoud geen opleiding meer nodig, maar alleen een handleiding. Maar hoe zit het dan met onze vakkennis? Die raakt nooit helemaal overbodig, maar we moeten ook vernieuwen. Bijvoorbeeld door meer werk te maken van cybersecurity.

Van prefab naar maatwerk

Onze leveranciers ontwerpen vaker standaard producten. Het zijn kleine modules of kant-en-klare legosteentjes. SPIE kan onderscheidend zijn door deze legosteentjes van leveranciers slim en snel te combineren. Zo gebruiken we onze kennis over locaties, processen en systemen om maatwerk producten te maken voor onze klanten. En dat hoeft niet eens op de bouwplaats. Dus: minder reistijd, minder CO2-uitstoot, alle materialen bij de hand. Dat is pas lekker werken.

Multidisciplinair en persoonlijk

Voor onze klanten is de druk de komende jaren groot. Gedwongen door hoge energiekosten moeten zij hun gebouwen en productieprocessen duurzamer en digitaal maken. SPIE is voorbereid. We zorgen ervoor dat we op tijd alle kennis en kunde in huis hebben om die transities waar te maken. Niet alleen door de beste installaties en sensoren te installeren, maar ook door persoonlijk advies en ervaringen te delen.

Benieuwd naar jouw toekomst bij SPIE? Die is eindeloos. Want hoe ons werk en de wereld ook verandert, technische kennis blijft key om Nederland draaiend te houden!”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.